Audiodramaserie Assassin’s Creed Gold aangekondigd door Ubisoft

Audiodramaserie Assassin’s Creed Gold aangekondigd door Ubisoft

Ubisoft lanceert in samenwerking met audioboekplatform Audible een audodramaserie genaamd Assassin’s Creed Gold, gebaseerd op de succesvolle gamefranchise.

De release van Assassin’s Creed Gold staat gepland op 27 februari 2020 en is onder andere geschreven door Anthony Del Col. De schrijver komt je wellicht bekend voor van de comics Assassin’s Creed: Trial By Fire, Nancy Drew & The Hardy Boys: The Big Lie en Kill Shakespeare. De sterren van de nieuwe series zijn Anthony Head, Riz Ahmed, Danny Wallace en Tamara Lawrence.

De protagonist in het verhaal is Aliyah Kahn, wiens stem wordt ingesproken door Tamara Lawrence. Kahn wordt geforceerd om een sluipmoordenaar te worden om haar schulden af te betalen. Hierdoor krijgt ze toegang tot de herinnering van Omar Khalid, ingesproken door Riz Ahmed, één van haar voorouders. Khalid is een blinde sluipmoordenaar uit de jaren 1600. Fans van de franchise gaan ook bekende figuren uit de games herkennen, maar wie dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

Steve Carsey, hoofd van originele content bij Audible UK, zegt het volgende over de keuze voor Assassin’s Creed als het onderwerp voor de serie. “Assassin's Creed heeft de hoogste maatstaven in de wereld van gaming neergezet. Ze staan bekend om een historische accuraatheid, werelden, karakterisering en vertelkunst, er is geen enkel ander universum dat beter geschikt is om te verkennen als een audiodrama,” zegt Carsey.

Assassin’s Creed Gold verschijnt op 27 februari 2020, alleen op Audible. Het abonnement is officieel niet verkrijgbaar in Nederland, maar kost ongeveer 9,99 euro per maand via de Britse versie van de dienst.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

historische accuraatheid, ok dan

0
test

Steve Carsey weet niet waar hij het over heeft, maar goed wat kun je anders verwachten.

0

Aanbevolen voor jou