PlayStation-baas uit zorgen over beschuldigingen Activision-CEO

PlayStation-baas uit zorgen over beschuldigingen Activision-CEO

PlayStation-baas Jim Ryan zou via een e-mail naar werknemers zijn zorgen hebben geuit over de huidige berichtgeving rondom Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick.

Bloomberg meldt dat Ryan de e-mail gisteren naar PlayStation-werknemers stuurde. Hij reageert daarmee op een eerder deze week verschenen artikel van Bloomberg waarin wordt geclaimd dat Kotick jarenlang op de hoogte was van ongelijkheid, seksuele intimidatie en giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf.

In de e-mail meldt Ryan dat hij en het leiderschap bij Sony "ontmoedigd en verbaasd" is over de mogelijkheid dat Activision "niet genoeg heeft gedaan om de diepgewortelde cultuur van discriminatie en intimidatie aan te pakken".

Ryan zou ook hebben gemeld dat hij nadat het Bloomberg-artikel over Kotick werd gepubliceerd, meteen contact heeft opgenomen met de uitgever "om onze enorme zorgen te uiten en te vragen hoe ze de claims die in het artikel gemaakt worden gaan aanpakken."

Na het uitkomen van het artikel van Wall Street Journal heeft het raad van bestuur van Activision Blizzard een statement naar buiten gebracht waarin men hun steun uitspreekt richting Koticks leiderschap. Zo'n honderdvijftig werknemers van het bedrijf begonnen kort daarna met een staking.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Voor de buhne

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Alleen maar omdat Sony samenwerkt omtrent Call of Duty. Poging tot beperken imago schade dus..

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou