'PlayStation 5 moet wereldwijd op dezelfde dag uitkomen'

'PlayStation 5 moet wereldwijd op dezelfde dag uitkomen'

Hoewel de releasedatum van de PlayStation 5 nog aangekondigd moet worden, is het de bedoeling dat die datum wereldwijd op dezelfde dag is. Dat blijkt uit een artikel op zakenplatform Bloomberg.

Vorige week kwam Bloomberg met het nieuws dat er minder consoles van de PlayStation 5 bij de release beschikbaar zijn. Nu staat er in hetzelfde artikel dat de nieuwe console van Sony wereldwijd op dezelfde dag moet uitkomen. Volgens Bloomberg heeft PlayStation-hoofd Jim Ryan daar expliciet om gevraagd, volgens partners in de bevoorrading van Sony. De exacte reden voor dit plan wordt niet opgegeven.

Als de PlayStation 5 inderdaad wereldwijd tegelijkertijd uitkomt, volgt de console een ander releaseplan dan de PlayStation 4. De PlayStation 4 kwam namelijk in 2013 eerst in de Verenigde Staten uit en een paar dagen later uit in Europa in november.Een paar maanden later kwam de console uit in Japan op 22 februari.

De PlayStation 5 komt dit najaar uit. Een exacte releasedatum is nog bekend. Lees hier alle feiten en geruchten over de nieuwe console van Sony.

PS5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

uhh, de playstation 3! kwam eerst uit in de VS (november) en pas een paar maanden later in europa (maart). De playstaion 4 kwam maar een paar dagen later uit, 15 november in de US, 29 november in europa, en pas 22 februari in japan. Terwijl de 3 juist dus eerst in japan, toen een paar dagen later in de VS en dus een paar maanden later in europa.

0
test

@SuperDre ja maar ook sony weet dat japan alang geen nummer 1 meer is kwa verkoop. Voor sony is het europa dan amerika dan japan.

0
test

@SuperDre Oeps dan heb ik die twee per ongeluk door de elkaar gehaald. Bedankt voor het opmerken en ik pas het meteen aan!

0

Gezien de geheimzinnigheid rond de prijs (en de promotie in het algemeen trouwens) zal dit ding wel een behoorlijke smak geld gaan kosten in het begin, dus is het kans dat ik hem dag een al haal überhaupt nihiel. En ook: laat eerst maar eens wat games zien. Echt waar, ik begrijp niets van Sony deze dagen. Je zou bijna denken dat ze willen dat het ding gaat floppen

0

Aanbevolen voor jou