PlayStation 4 aangekondigd voor eind 2013 | Gamer.nl

PlayStation 4 aangekondigd voor eind 2013 | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De controller voor de PlayStation 4 is de Dual Shock 4 en heeft een touchpad aan de voorkant. Ook heeft de controller een share-knop. De controller heeft ook een lichtgevende sensor die samenwerkt met een aparte balk die bij de televisie moet staan, zodat de console weet waar de controller zich bevindt en hoe hij beweegt. De rumble in de controller is beter en heeft minder vertraging.

De PlayStation 4 is van binnen vergelijkbaar met een PC, zo meldt Sony. De CPU is een X86 CPU. Sony toonde een demo met een miljoen verschillende bewegende objecten om aan te tonen hoe krachtig de GPU is. De console heeft 8 GB GDDR5 geheugen en een hard drive van onbekende grootte. De console zelf is nog niet getoond.

Wanneer spelers op de power-knop drukken van de console, gaat de console niet uit maar gebruikt hij minder energie. Een game kan gewoon verder gespeeld worden wanneer de console weer aangaat. Games die digitaal gedownload worden, kunnen tijdens het downloaden al gespeeld worden. Door op de Share-knop op de controller te drukken, kunnen video's gemaakt worden van een speelse ie en online gedeeld worden.

De videos kunnen bekeken worden via een geïntegreerd netwerk die ook via smartphones en tablets bereikbaar is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou