Playdate is een nieuwe handheld met een slinger

Playdate is een nieuwe handheld met een slinger

Uitgever Panic brengt volgend jaar een nieuwe handheld op de markt genaamd Playdate.

Panic is bekend als uitgever van games als Firewatch en het aankomende Untitled Goose Game. De stijlvol ogende nieuwe handheld heeft zwart-wit graphics en krijgt twaalf weken lang elke week een nieuwe game. De games verschillen qua opzet en grootte en worden onder andere ontwikkeld door Zach Gage (SpellTower), Keita Takahashi (Katamari Damacy), Shan Inman (The Last Rocket) en Bennett Foddy (QWOP).

Naast de vierpuntdruktoets en twee actieknoppen valt vooral de slinger aan de zijkant van het apparaat op. Diverse games maken hier gebruik van, zoals Crank's Time Travel Adventure, al is de precieze werking nog niet duidelijk. Het apparaat zelf is ontwikkeld door "ongeveer vijf mensen" bij Panic.

De console komt ergens begin 2020 uit en gaat 149 dollar - omgerekend 134 euro - kosten. De officiële website is hier te vinden.

Playdate

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Playdate ziet er leuk uit, die slinger is wel een geinig idee als je dat filmpje kijkt bij die "Crankin’s Time Travel Adventure" game. Het werkt goed en ziet er uit als een leuke puzzle game. Alleen is de prijs wel erg aan de hoge kant.

0
test

Grappige handheld maar vind het raar dat ze gekozen hebben om geen backlight in te bouwen maar wel bluetooth. Overigens vind ik de prijs van 134 wel erg hoog. Voor die prijs heb je een mooie DS met een aantal topgames. Het is wel echt een niche product. Ben benieuwd naar de seizoensgames, die elke week uitkomen, dan heb je wel elke week wat om naar uit te kijken met deze handheld. Vind het grappig dat in het artikel staat over de slinger: "al is de precieze werking nog niet duidelijk" terwijl jullie linken naar de officiele site waar de werking op de homepage word demonstreert.

0
test

Dat is toch veel te duur voor zo'n dingetje...

0

Aanbevolen voor jou