Playdate-handheld is meer dan vijftigduizend keer verkocht

Playdate-handheld is meer dan vijftigduizend keer verkocht

De handheld is onlangs twintig dollar duurder geworden

Er zijn meer dan vijftigduizend exemplaren van de Playdate verkocht.

Dat heeft ontwikkelaar Panic aangekondigd (via VGC). Dat is meer dan twee keer zoveel als men had verwacht. In totaal gaat het om 53.142 exemplaren. Het bedrijf was in eerste instantie van plan om twintigduizend stuks te produceren, maar die werden op de eerste dag dat de reserveringen beschikbaar kwamen allemaal verkocht.

"Het is een geweldig jaar voor Playdate", aldus projectleider Greg Maletic. "Toen we begonnen hadden we geen idee hoe groot het publiek zou zijn voor een dergelijk vreemd product, maar we vertelden de fabriek dat ze er twintigduizend moesten produceren. Dat we er nu al meer dan 53.000 hebben verkocht is bemoedigend."

De stijlvol ogende Playdate heeft een soort zwengel aan de handheld hangen waarmee vaak unieke besturingen in de bijbehorende games mogelijk zijn. Daarnaast worden spellen in zwart-wit graphics weergegeven. 

Eerder deze maand ging de prijs van de Playdate met 20 dollar omhoog naar 199 dollar - omgerekend 188,71 euro. Dit vanwege een toename in productiekosten. Er is sinds kort ook een digitale winkel op de Playdate beschikbaar, genaamd 'Catalog'. Hier kunnen verschillende Playdate-games en -apps worden gekocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou