Persona 5-stemactrice weggejaagd van Twitter door AI-muziekvideo met haar stem

Persona 5-stemactrice weggejaagd van Twitter door AI-muziekvideo met haar stem

Tekst van lied bevat seksueel getinte woorden

Een muziekvideo waarin de stem van Persona 5-stemactrice Erica Lindbeck werd nagebootst met behulp van AI-technologie heeft voor veel opschudding gezorgd op Twitter. Nadat Lindbeck de uploader van de video verzocht om deze offline te halen, kreeg ze te maken met veel negatieve reacties van AI-liefhebbers. Als gevolg hiervan heeft Lindbeck haar Twitter-account verwijderd, maar meerdere collega-stemacteurs in de industrie komen nu voor haar op.

Erica Lindbeck, bekend van haar werk in verschillende videogames zoals Fire Emblem Engage, God of War Ragnarök en Hi-Fi Rush, heeft haar Twitter-pagina offline gehaald nadat ze belaagd werd door fans van AI-technologie. Dit gebeurde nadat ze een Twitter-gebruiker verzocht om een AI-cover van Bo Burnham's "Welcome to the Internet" met haar stem als personage Futaba Sakura uit Persona 5 offline te halen. Het nummer bevatte onder andere veel beledigende teksten en seksueel getinte woorden. Hoewel de originele uploader de video verwijderde, werd de cover herhaaldelijk opnieuw geüpload door gebruikers die de grap in stand wilden houden. Verschillende Twitter-gebruikers bekritiseerden Lindbeck en beweerden dat ze overdreven reageerde en de onschuldige aard van de AI-video niet inzag.

Lindbeck's Twitter-pagina staat nu op zwart, maar ze ontvangt veel steun van fans en andere stemacteurs. De consensus onder hen is dat de video inbreuk maakte op Lindbeck's identiteit en dat haar stem in principe van haar werd gestolen.

View post on X
View post on X

AI-gegenereerde content staat tegenwoordig vaak ter discussie in de creatieve industrie. Sommige professionals, waaronder stemacteurs en kunstenaars, maken zich zorgen dat AI in de toekomst hun rol in de samenleving zal overnemen. Enkele gamestudio's, waaronder Epic Games en Ubisoft, hebben al toegegeven dat ze kunstmatige intelligentie gebruiken voor bepaalde aspecten van hun game-ontwerpen. In een recent interview met Game Rant benadrukten bekende stemacteurs Jennifer Hale en David Hayter dat andere voice-over-artiesten zich geen zorgen hoeven te maken dat AI hun stem zal 'stelen', omdat ze "gewoon rechten hebben en gecompenseerd moeten worden voor ongeoorloofd gebruik van hun stemmen".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk komen hier snel wettelijke regels voor. ook al denk ik wel dat je hier iemand voor kan aanklagen voor bv identiteitsdiefstal en laster.

0
test

Volgens mij is er wetgeving voor en valt dit onder smaad & laster.

-1

Ze wil zelf niet dat haar stem gebruikt wordt voor dit soort dingen, en een subset van mensen gaat haar lopen pesten omdat het Ai-TeChNoLoGiE is? Man man man.

0
test

Er zullen helaas altijd mensen zijn die zeggen stel je niet of het is niet zo erg als je denkt. Tot het jezelf overkomt en voelt hoe het is. Dan piepen ze wel anders

-1

Aanbevolen voor jou