'Peaches' dringt Amerikaanse Billboard Hot 100 binnen

'Peaches' dringt Amerikaanse Billboard Hot 100 binnen

Met de meest beluisterde nummers

Het nummer 'Peaches' uit The Super Mario Bros. Movie is de Amerikaanse Billboard Hot 100 binnengedrongen.

Billboard is een organisatie uit de Verenigde Staten die het aantal streams op services als Spotify en Apple Music van muzieknummers bijhoudt. Ook het aantal keer dat nummer worden gedraaid op traditionele radiozenders wordt meegenomen. Het nummer dat in de film wordt gezongen door Jack Black komt binnen op nummer 83 met 5,8 miljoen streams. Het is voor het eerst dat Black met een solonummer in de lijst staat. In 2006 haalde hij de lijst als lid van de band Tenacious D.

Het nummer is geschreven door Jack Black, Aaron Horvath, Michael Jelenic, Eric Osmond en John Spiker. Het betreft een serenade voor Peach van een wanhopige Bowser. Illumination bracht eerder een videoclip van het nummer uit op YouTube. Sindsdien is de video maar liefst 12 miljoen keer bekeken.

Eerder werd duidelijk dat het nummer ook genomineerd kan worden voor een Oscar. Het nummer voldoet aan de eisen en komt in aanmerking voor de categorie Best Original Song. Daarmee treedt het in de voetsporen van andere gekke nummers die in aanmerking kwamen voor een nominatie, waaronder Blame Canada uit South Park: Bigger, Longer & Uncut en Everything is Awesome uit The Lego Movie. Logischerwijs is het voor nu nog niet zeker of het nummer ook daadwerkelijk wordt genomineerd.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Peaches, Peaches, Peaches, Peaches-Peaches!

0
test

en ik allemaal denken dat ze gewoon Peach heette

0

Aanbevolen voor jou