Path of Exile-uitbreiding Sentinel onthuld

Path of Exile-uitbreiding Sentinel onthuld

Grinding Gear Games onthult de nieuwste uitbreiding van Path of Exile, getiteld Sentinel, met daarin nieuwe gameplaysystemen, quality of life-aanpassingen en een nieuwe challenge league.

Watch on YouTube

De Sentinel-uitbreiding draait om de titulaire Sentinels, kleine drone-achtige wezens die spelers in kunnen zetten om confrontaties met vijanden nog moeilijker te maken, en zo de bijbehorende beloning groter te maken. Sentinels zijn te vinden door het doden van vijanden en hebben elk een kleur die aangeven wat voor soort kracht ze bezitten, alsmede enkele willekeurig gegenereerde statistieken en voordelen.

Rode ´Stalker´-Sentinels blijven bij de speler in de buurt vliegen en verhogen tijdelijk de statistieken van vijanden die zij spotten. Blauwe ‘Pandemonium’-Sentinels geven alle vijanden in de omgeving (soms ook buiten het scherm) direct een buff. Gele ‘Apex’-Sentinels werken net als de rode, maar focussen zich alleen op rare, unique of boss-vijanden. Elk type Sentinel kan één keer per gebied ingezet worden.

Na enkele keren gebruikt te zijn zal de batterij van een Sentinel opraken, en twee van deze opgebruikte Sentinels kunnen door middel van een Power Core gecombineerd worden in een nieuwe, volledig opgeladen Sentinel, met enkele krachten van beide ‘ouders’. Met de Sentinel Controller Panel kunnen spelers enkele buffs en voordelen selecteren die gelden voor ál hun Sentinels.

De Sentinel-uitbreiding voegt twintig nieuwe ‘keystone nodes’ toe aan de Atlas-skilltree, waardoor spelers nog beter hun personage kunnen personaliseren. Er komen ook 'uber'-versies van zes eindbazen naar het spel, die nieuwe Jewels als beloning kunnen hebben, evenals een rits quality of life-aanpassingen en aanpassingen aan de User Interface.

Tijdens de livestream waarin de Sentinel-uitbreiding werd onthuld stond Grinding Gear Games’ mede-oprichter Chris Wilson stil bij controllerondersteuning voor de pc-versie. Na enkele bètatests zijn feedback en suggesties van de spelers verwerkt, waardoor de controllerondersteuning nu “officieel zal lanceren”. Dat betekent dat het spel vanaf de nieuwe update ook te spelen is op de Steam Deck.

De Sentinel-uitbreiding van Path of Exile is vanaf 13 mei gratis te verkrijgen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou