Pak slaag krijgen van wereldkampioen Tekken | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Officieel is er niet echt een titel van wereldkampioen Tekken vergeven, maar op basis van zijn resultaten wordt JDCR door velen gezien als de momenteel beste Tekken speler van de wereld. Hij heeft de afgelopen paar jaar diverse grote toernooien in Korea, Japan en Amerika weten te winnen. In 2010 wist hij het Namco Bandai Global Championship Tekken 6 te winnen, terwijl hij 4 maanden geleden de tweede plek behaalde in het Namco Bandai Global Championship Tekken Tag Tournament 2 toernooi. Op dit moment reist hij door Europa en wint hij diverse grote Tekken toernooien zoals vorige week het  Winter A embly 2014 toernooi in Zweden. Ondanks dat de momenteel beste Tekken speler van Europa een Nederlander is (Malekith), was JDCR de gedoodverfde favoriet afgelopen zaterdag.

Hoeveel invloed deze ene gast op het toernooi had? Bijzonder veel! Het was het drukste toernooi van de afgelopen 5 jaar. De Duitsers waagden zich aan een reis van 8 uur per auto vanwege deze ene speler. Ik ontving talloze verzoeken om een stream te regelen of om op z'n minst zoveel mogelijk matches op te nemen. Op de dag van het toernooi waren er ook nog wat toeschouwers naar Delft afgereisd om de Koreaan in actie te zien. De meeste spelers kwamen gelukkig ook opdagen, wetende dat zij echter maar een zeer minimale kans hebben om het toernooi te winnen.

Ondanks zijn verkregen status was JDCR een zeer nuchtere jongen, sprak aardig goed Engels, had een goed gevoel voor humor en vond hij het niet erg om "freeplay" te spelen tegen wie dan ook. Zoals verwacht belandde de Koreaan via de brackets in de finale. Weliswaar niet tegen Malekith die verra enderwijs "maar" op de derde plek eindigde. De Delftenaar [b]Kyoko-Manjii[/b] speelde mogelijk zijn beste toernooi in lange tijd en dat was goed genoeg voor een plek in de finale. Maar hoe moet je je wapenen tegen een speler van wereldkla e die bijna elke aanval, combo, setup en meer uit zijn hoofd kent als een soort Kasparov in combinatie met een uitstekende reactiesnelheid? Kyoko-Manjii besloot met zijn verraderlijke Yoshimitsu/Raven team af en toe volgens het "high risk, high reward" principe te spelen in combinatie met enkele unieke setups. Of dat voldoende was tegen JDCR en zijn Kazuya/Devil Jin team, kan je hieronder zien.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/1Q1OuTNsGNo?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou