Arsenal-speler Mesut Özil verwijderd uit PES 2020 in China

Arsenal-speler Mesut Özil verwijderd uit PES 2020 in China

Een tweet en Instagram-bericht waarin Arsenal-speler Mesut Özil de Chinese overheid en de stilte van moslims bekritiseerd heeft er voor gezorgd dat hij is verwijderd uit de PES 2020-games in China.

In de tweet gaat de speler in op het handelen van de Chinese overheid met betrekking tot de vervolging van Oeigoeren. In de tweet wordt onder andere ingegaan op de manier waarop deze minderheidsgroep wordt behandeld, “Korans worden verbrand, moskee's en Islamistische theologische scholen worden gesloten, madrassa worden verboden en religieuze geleerden worden stuk voor stuk gedood,” (vertaald door ilmfeed). Özil zegt ook het volgende: “Ondanks dit alles blijven de Oeigoeren stil.”

De voetballer gaat verder en zegt “de broers worden geforceerd om naar kampen te gaan. Chinese mannen worden in de families geplaatst en de zussen worden geforceerd om met Chinese mannen te trouwen.”

Özil is onderdeel van voetbalclub Arsenal, die erg geliefd is in China. De tweet veroorzaakte dan ook een reeks aan boze reacties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van China stelt dat Özil is misleid door vals nieuws. Fans verbranden shirts met zijn nummer erop en late reacties op zijn Instagram achter waarin ze hun ongeloof uiten.

Arsenal heeft een bericht uitgebracht via Chinese social media waarin zij het volgende melden, “De gepubliceerde inhoud is de persoonlijke mening van Özil. Als voetbalclub heeft Arsenal zich altijd gehouden aan het principe om zich niet in de politiek te mengen”, aldus The Guardian.

Het conflict heeft geresulteerd in de verwijdering van Özil uit de Chinese versie van PES 2020. Chinese fans melden hun ongeloof en teleurstelling, terwijl andere fans juist hun steun voor de speler betuigen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Om eerlijk te zijn, het zal Mesut Ozil een worst wezen of hij speelbaar is in China, en mij ook. Door deze actie krijgt de tweet van hem meer bekijks, ofwel wat China hier doet werkt mooi tegen ze. Toch ook wel erg jammer van Konami dat ze meegaan in China's censuur. Vind het overigens wel mooi dat Mesut een eigen E-sports team heeft voor Fifa :) Hij zal dus niet zo snel een potje PES spelen.

0

"Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van China stelt dat Özil is misleid door vals nieuws" Ja dat is wat gebeurd is, de Chinese burgers krijgen de echte waarheid te horen...

0

Aanbevolen voor jou