Overname Angry Birds-maker door Sega afgerond

Overname Angry Birds-maker door Sega afgerond

In april spraken de bedrijven al plannen voor een overname uit

De overname van Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Entertainment door Sega Sammy Holdings is afgerond.

Afgelopen april werd aangekondigd dat het Japanse bedrijf Rovio voor 706 miljoen euro wilde overnemen. Op social media heeft Sega nu laten weten dat de overname is geslaagd. Daarbij werd artwork getoond van Sonic, Tails en Knuckles samen met de Angry Birds.

Het gaat om een "vriendschappelijke overname", aangezien het bestuur van Rovio akkoord ging met de overname. Sega wil Rovio inzetten om een grotere speler op de mobiele markt te worden. Daarnaast wil Rovio ook buiten de mobiele markt games ontwikkelen en Sega kan daar bij helpen.

Afgelopen januari wilde Playtika Rovio al overnemen voor zo'n 800 miljoen dollar, maar in maart bleken de gesprekken op niets uit te lopen. Rovio is gesitueerd in Finland en is vooral bekend van de op mobiel begonnen franchises Angry Birds.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch een beetje een eendagsvogel geweest.

0
test

nou als je je bedrijf kunt verkopen voor een waarde meer dan 800 miljoen ( en ik neem aan dat het dat minstens heeft gekost nu omdat dat bod van 800 miljoen werd afgeslagen). Dan kun je dit geen eendagsvogel noemen. dat we er niks meer van horen betekend niet dat het niet nog altijd succesvol is. als het niet succesvol meer zou zijn zou het niet nog altijd zoveel geld waard zijn. En ga er maar vanuit dat Sega echt niet 100en miljoenen meer gaat betalen den wat de marktwaarde is. Dus ja voor de hardcore gamer misschien een bedrijf wat niet veel meer gepresteerd heeft. Maar voor de casual mobiele gamer denk ik dat dit nog altijd een bedrijf is waar hun software veel van wordt gedownload

0

Meerdere games, films, series, allerlei merchandise, verkocht worden voor 700 miljoen. Doe mij zo'n eendagsvogel!

0

Aanbevolen voor jou