Opnames van derde Sonic-film starten in september zonder acteurs

Opnames van derde Sonic-film starten in september zonder acteurs

Huidige staking zorgt voor creatieve werkwijze

De opnames van de bioscoopfilm Sonic the Hedgehog 3 gaan naar verluidt in september van start. Er maken dan echter nog geen acteurs deel uit van de opnames.

Dat meldt ScreenDaily. Het is waarschijnlijk dat het om scènes gaan zonder menselijke personages, maar bijvoorbeeld met Sonic, Tails en Knuckles. Er worden op dat moment ook nog geen stemmen ingesproken. Voor de Sonic-films worden stemmen pas nadat de animaties zijn gemaakt ingesproken, al hebben de geanimeerde personages wel vaak interactie met echte acteurs.

Dat de opnames zonder acteurs beginnen, is waarschijnlijk een poging om de schade van de huidige staking in Hollywood tegen te gaan. In eerste instantie werd de staking ingezet door scriptschrijvers die aangesloten zijn bij de Writers Guild of America - onder andere om te protesteren tegen het gebruik van AI en lage lonen - maar sinds 13 juli maken ook alle acteurs die onderdeel zijn van de vakbond SAG-AFTRA deel uit van de staking. Het gaat om zo goed als alle acteurs in de Verenigde Staten, al zijn ook veel acteurs uit andere landen die ooit in de VS hebben gewerkt aangesloten bij de vakbond.

Hoe dan ook kan de derde Sonic-film niet volledig geschoten worden tot de staking voorbij is. Het is niet bekend wanneer dat gebeurt - onlangs liepen gesprekken nog op niets uit. Vorig jaar werd nog gemeld dat de makers van Sonic the Hedgehog 3 op een release in 2024 mikken, maar het is niet duidelijk of dat nu nog haalbaar is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou