Ook Sony onderzoekt werkomstandigheden bij Foxconn-fabriek | Gamer.nl

Ook Sony onderzoekt werkomstandigheden bij Foxconn-fabriek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Naast Nintendo, Nokia, Apple, HP en Dell is Sony een eigen onderzoek gestart naar de werkomstandighenden bij Foxconn, naar aanleiding van een twaalftal zelfmoorden onder werknemers in de afgelopen maanden. Foxconn is de grootste elektronicafabrikant ter wereld waar onder andere de PlayStation 3 wordt geproduceerd. In een statement meldt Sony, "Als reactie op recente rapporten, is Sony begonnen met een onderzoek naar de werkomgeving binnen Foxconn".

Foxconn staat bekend om een 'militaire' werkmentaliteit. Zo schijnen werknemers die zich niet gedragen een spreekverbod te krijgen en zouden ze worden opgesloten in de slaapzalen. Afgelopen weken kwam Foxconn meerdere malen negatief in het nieuws nadat zestien medewerkers zelfmoordpogingen deden. Als een medewerker zelfmoord pleegt krijgen zijn nabestaanden tien keer een jaarloon uitgekeerd van het bedrijf, een extra reden voor depre ieve medewerkers om er een einde aan te maken.

Maatregelen

Foxconn heeft laten weten al maatregelen te hebben genomen tegen de zelfmoorden, zo zijn er opvangnetten geplaatst tu en de verdiepingen van het gebouw en zijn er psychiaters ingehuurd. Verder kondigde Foxconn vorige week aan de lonen van de werknemers te verhogen met twintig procent. Daar komt per direct nog eens tien procent bij, liet het management deze week weten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou