Ontwikkelaars niet vooraf ingelicht over stopzetten Stadia

Ontwikkelaars niet vooraf ingelicht over stopzetten Stadia

Ontwikkelaars van verschillende games kwamen er tegelijk met de spelers achter dat Google van plan is te stoppen met Stadia.

Donderdag maakte Google bekend de stekker te trekken uit de gamestreamingsdienst Google Stadia. Als een grote verrassing hoeft dit niet te komen, de service was immers alles behalve een succes. Maar voor ontwikkelaars die in de nabije toekomst van plan waren games op Stadia uit te brengen, komt dit nieuws wél als een verrassing.

Vermoedelijk heeft Google namelijk niets laten weten aan ontwikkelaars over hun plannen om te stoppen met Stadia. Verschillende ontwikkelaars hebben laten weten tegelijk met de spelers te ondervinden dat het platform binnenkort niet meer ondersteund zal worden. Zo ook Tom Vian, ontwikkelaar van Tangle Tower:

Ook Mike Rose, van uitgever No More Robots, was erg verrast door het nieuws. Een van hun games zou in november naar Stadia komen. Hij maakt zich zorgen over het financiële aspect van de deal die de uitgever met Google heeft, en vraagt zich af of ze het geld ooit nog terug gaan zien. In een andere Tweet uit hij zijn frustraties over het feit dat Google hier niet eerder over begonnen is met hun partners.

Het doek is echter nog niet meteen gevallen voor Stadia. Spelers kunnen tot 18 januari gebruikmaken van de streamingdienst. Google heeft aangegeven alle spelers hun geld terug te geven. Het is niet meer mogelijk om Stadia-gerelateerde aankopen te doen in de Google Store.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is behoorlijk lullig voor die ontwikkelaars en zeker niet netjes van Google!

0

Google is wel een meester in het ingooien van hun eigen glazen. Echt een pr shitstorm. Welke partij zal nu nog geneigd zijn te gaan investeren in een service van Google?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@CroniC maar hier schijten ze niet alleen gebruikers in het gezicht maar ook de partijen die hun platform succesvol kunnen maken met leuke games. Welke ontwikkelaar gaat bij een volgend project van Google nog investeren denk je?

0

Aanbevolen voor jou