Ontwikkelaar verzekert dat Ark 2 niet naar 2025 is uitgesteld

Ontwikkelaar verzekert dat Ark 2 niet naar 2025 is uitgesteld

Ondersteunende studio heeft waarschijnlijk typefout gemaakt

Ondanks een presentatie van Digital Domain waarin het tegendeel wordt gemeld, moet Ark 2 nog altijd eind 2024 uitkomen.

Digital Domain, een studio die hoofdontwikkelaar Studio Wildcard helpt met het creëren van Ark 2, hield onlangs een presentatie. Daarin werd gemeld dat Ark 2 in het voorjaar van 2025 uit moet komen. Dat is opvallend, want onlangs werd nog gemeld dat de game eind 2024 uitkomt.

Studio Wildcard heeft inmiddels aan GamesRadar laten weten dat het spel niet weer uitgesteld is. "We hebben geen idee waar dat vandaan komt." In een vervolgmail meldt de woordvoerder dat het waarschijnlijk om een typefout gaat.

Eerder dit jaar werd Ark 2, het vervolg op Ark: Survival Evolved, uitgesteld naar eind 2024. Het spel dat in 2020 werd aangekondigd stond eigenlijk gepland voor een release dit jaar, maar de ontwikkelaar heeft meer tijd nodig om de kracht van Unreal Engine 5 te benutten.  Ark 2 komt in ieder geval naar Xbox Series X en S en pc. Ook komt het spel op release op Game Pass te staan - en blijft het spel daar minstens drie jaar op staan. In de eerste trailer van de game was al te zien dat Vin Diesel, uit onder andere de Fast & Furious-films, de rol van hoofdpersonage Santiago speelt.

Om fans zoet te houden komt in augustus dit jaar Ark: Survival Ascended uit, een Unreal Engine 5-remaster van Ark: Survival Evolved. De game heeft allerlei visuele verbeteringen, alsmede aanpassingen aan de gameplay. Wanneer de game uitkomt gaan de servers van het oorspronkelijke spel offline. De game komt naar PlayStation 5, Xbox Series en pc. In eerste instantie zou de game niet los gekocht kunnen worden op de twee laatstgenoemde platforms, maar alleen als onderdeel van een pre-order van Ark 2 kunnen worden binnengehaald. Na kritiek van fans heeft Studio Wildcard dit echter veranderd en komt de remaster dus overal los te koop.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap wel waar de geruchten vandaan komen. Zodra een game wordt uitgesteld of een andere studio een ontwikkelaar helpt zijn er bepaalde mensen die gelijk moord en brand beginnen te schreeuwen dat de game in een development hell zit Het laatste stuk klopt overigens niet, op PC en Xbox zal Ark 2 ook los verkocht worden en niet meer in een bundel. Na kritiek zijn ze hier toch op teruggekomen Bron: store.steampowered.com/news/app/346110/view/3707066558319824087

0
test

@Ryme Je hebt helemaal gelijk, thanks voor de heads up!

0
test

@MichelMusters Geen dank!

0

Aanbevolen voor jou