Ontwikkelaar van neppe Pokémon-NFT-game wordt aangeklaagd

Ontwikkelaar van neppe Pokémon-NFT-game wordt aangeklaagd

Pokémon Pty Ltd wordt voor de rechter gesleept door The Pokémon Company, omdat ze een cryptogame genaamd PokéWorld promoten.

Dat schrijft Vooks. Het Australische bedrijf Pokémon Pty Ltd promoot de game - met assets uit Pokémon-games - op diens website, waar men ook claimt dat het aan de ontwikkeling van games als Pokémon Scarlet en Violet en Pokémon Home heeft meegewerkt. The Pokémon Company laat weten dat hier niets van waar is.

In de documenten van de rechtszaak blijkt dat The Pokémon Company eist dat alle activiteiten rondom de game direct worden gestaakt en dat alle afbeelden, logo's en andere content rondom de Pokémon-franchise niet meer worden gebruikt door het bedrijf. Daarbij wordt benadrukt dat The Pokémon Company en Nintendo bewust geen NFT's gebaseerd op de franchise hebben uitgebracht.

PokéWorld neppe NFT-game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een sukkels Iets wat je gewoon niet moet doen is in de openbaarheid denken dat je iets van Nintendo kunt misbruiken voor je eigen gewin. Wat diep op internet verborgen is is wat anders. Ook niet goed en Nintendo doet ook daar alles wat ze kunnen maar als je gewoon een openbare website maakt en dit claimt als het niet eens waar is dan vraag je gewoon om die dure advocaten op je af gestuurd te worden. Nu net bij Nintendo omdat die hun eigendom met haar en huid verdedigen.. Pak dan iets van Sega. Die zijn daarin volgens mij veel milder. Maar ja leveren ook veel minder op. Ook al zullen nft dingen denk ik door elk bedrijf tegengehouden worden omdat dat 1 hun imago schaad want zo positief komt iets van nft niet in het nieuws. En 2 daar gaan waarschijnlijk behoorlijk bedragen in om en dan hebben we het niet meer over een fan project. Maar dan nog Nintendo is niet de juiste om even misbruik van te maken pak dan een andere gok op gedoogd te worden.

0
test

Zelfs al zou je aan de game hebben meegewerkt dan is dat nog altijd in opdracht van geweest waarbij, in de meeste gevallen, de assets eigendom zijn van het bedrijf dat jou heeft ingehuurd. Zeker met een IP als deze.

0

Aanbevolen voor jou