Ontwerper Amerikaanse NES en SNES met pensioen

Ontwerper Amerikaanse NES en SNES met pensioen

Lance Barr, de ontwerper van de Amerikaanse versie van de NES en Super NES, is met pensioen gegaan.

Barr werkte bijna 39 jaar bij Nintendo - hij begon in december 1982 en werkte er tot vorige maand. Op zijn LinkedIn-pagina laat hij weten dat hij ondanks dat hij met pensioen is, wel "aan andere projecten" gaat werken.

Barr was de design en brand director bij Nintendo Amerika en was verantwoordelijk voor het Westerse ontwerp van de Nintendo Entertainment System en de Amerikaanse Super NES. De Europese NES nam het uiterlijk van de Amerikaanse versie over, maar de Europese en Amerikaanse SNES verschillen van elkaar. 

Zeker het NES-ontwerp was onderdeel van het succes van de eerste spelcomputer van Nintendo in het Westen. Barr opperde dat de Japanse NES teveel op een spelcomputer leek, en wilde de Westerse versie meer op een videorecorder laten lijken. De Europese versie van de Super NES hield wel het design van de Japanse versie aan. De Amerikaanse versie werd door Barr ontworpen.

Barr was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van ander apparatuur van Nintendo, waaronder de NES Zapper en de Wii-nunchuk.

NES

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De amerikaanse SNES versie staat ook wel bekend als de lelijkste console ooit =)

0

@ali3n8tor Citation needed. Want de Nintendo Famicom is zeker niet tien keer lelijker. Doe eens een search in Google images voor "80's console" en je ziet een serie hele lelijke bakken. De SNES is een sportwagen in vergelijking.

0

Aanbevolen voor jou