Ontslagen Assassin's Creed-regisseur werkt nu bij Tencent

Ontslagen Assassin's Creed-regisseur werkt nu bij Tencent

Ashraf Ismail, een voormalige creative director van Assassin's Creed die werd ontslagen bij Ubisoft, is nu werkzaam bij Tencent.

Dat heeft Tencent bevestigd aan de website Axios. Ismail is nu een "raadgevende creative director" bij TiMi Studio Group, een dochteronderneming van Tencent die diverse mobiele games ontwikkelt, waaronder Arena of Valor, Call of Duty: Mobile, Honor of Kings en Pokémon Unite.

Hoewel niet door Tencent bevestigd, zou Ismail ook samenwerken met een in 2021 geopende Tencent-studio gesitueerd in Montreal. Bij die studio zouden diverse voormalige Ubisoft Montreal-werknemers aan de slag zijn gegaan.

Ismail was onder andere creative director van Assassin's Creed 4: Black Flag en Assassin's Creed Origins. Hijwerd in augustus 2020 ontslagen bij Ubisoft nadat er berichten de ronde deden over giftig werkgedrag binnen het bedrijf. Twee maanden daarvoor werd hij al van zijn rol als creative director van Assassin's Creed Valhalla gehaald. Meerdere vrouwen, waaronder fans van de Assassin's Creed-reeks, claimden dat Ismail hen had gecontacteerd en had aangedrongen op het aangaan van relaties, ook al was hij getrouwd.

Volgens TiMi Studios heeft Ismail zich tijdens zijn tijd bij de studio professioneel gedragen. "Hij toont de drang om te leren en te groeien als teamlid en als persoon. We blijven er naar streven om en veilige, respectvolle werkomgeving te bieden aan iedereen en blijven dat doen terwijl ons team groeit."

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Hoop het beste voor Tencent

0

Aanbevolen voor jou