Online gamen en je internetverbinding | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Soorten snelheid

De snelheid van je internet is op te delen in twee soorten snelheid. Je hebt de doorgeefsnelheid, dat zijn de Mb/s. Daarnaast heb je de ping snelheid, dit geeft aan hoe snel data tu en jou en de server heen en weer gaan. Voor gamen heb je beide nodig maar is voornamelijk de ping snelheid belangrijk. Als het lang duurt voor data heen en weer is tu en de server kan het zijn dat jouw spel achterloopt op de rest van de spelers. Daarnaast is het erg belangrijk hoe stabiel de verbinding is. Je kan nog zo snel internet hebben, maar als deze er steeds uitknalt kun je online gamen wel vergeten. Een wankele verbinding komt overigens vaker voor bij Wi-Fi verbindingen. Voor gamen is betrouwbaarheid dus belangrijker dan Mb’s/downloadsnelheid.

Benodigde snelheid

De downloadsnelheid die je nodig hebt hangt af van wat je allemaal tegelijkertijd op de verbinding wilt doen. Ben je de enige op het netwerk om te gamen? Dan heb je niet veel nodig. Wil je ook downloaden en maken er meer mensen gebruik van de verbinding dan loopt de ideale snelheid alweer op. Zit je alleen op de verbinding, dan heb je aan 24Mb/s voldoende, met meerdere personen gamen en downloaden zo rond de 50Mb/s. Wil je met meerdere personen razendsnel internet voor gamen en downloaden kies dan een snelheid van rond de 120 Mb/s.

PC

Om erachter te komen hoe snel je internetverbinding is kun je een speedtest uitvoeren, bijvoorbeeld op www.speedtest.net. Is je internet aan de trage kant? Doe de test nogmaals op een vaste pc aan een kabel en schakel op alle andere apparaten het internet uit. Zo heb je een zuivere meting en kun je gaan uitsluiten waar het aan ligt. Is je Wi-Fi verbinding slecht? Of staat je modem/router mi chien wel op de verkeerde plek?

Console

Heb je een probleem met de internetverbinding op je console? Op de support sites van Playstation, Xbox en Nintendo is te vinden hoe je de verbinding kan testen en het probleem kunt achterhalen. Je vraag stellen op het forum wil ook nog wel eens helpen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou