Ongewenste berichten op Discord? Zo voorkom je dat

Ongewenste berichten op Discord? Zo voorkom je dat

Discord-servers zijn vaak prettige plekken om in rond te hangen. Je ontmoet en spreekt daar mensen die dezelfde interesses delen, waardoor de chatomgeving dus een verrijking van je leven kan zijn. Maar soms kom je ook daar mensen tegen die irritant of vervelend gedrag vertonen. Zo voorkom je dat je op de chatdienst lastiggevallen wordt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ComputerTotaal

Hoewel Discord dus een prima dienst is om in contact te komen met mensen, of je ze nou kent of niet, heeft die toch een groot nadeel: je dm’s (direct messages) staan automatisch ingesteld als openbaar. Dat betekent dat iedereen binnen de server je privéberichten kan sturen, of je daar nou op zit te wachten of niet. 

Om bijvoorbeeld bots of lastige mensen te weren, moet je er dus voor zorgen dat je dm’s  afgeschermd worden, waardoor niet iedereen zomaar een berichtje stuurt.

Discord-berichten weren

Gelukkig is het aanpassen van deze instelling vrij simpel en met enkele kliks geregeld. We leggen het uit in het onderstaande stappenplan, zodat je binnen no-time weer met rust gelaten wordt.

  • Open de instellingen van Discord

  • Ga nu naar de opties voor je Privacy en veiligheid

  • Op de geopende pagina ga nu op zoek naar de standaardopties voor je serverprivacy

  • Vervolgens zet je hier de schakelaar om achter Privéberichten van serverleden toestaan

Vanaf dit moment is het zo dat wanneer je een server betreedt, niet iedereen je zomaar een berichtje kan sturen. Je kunt dit meteen voor alle servers regelen, maar je kunt ook per server aangeven of je berichten van vreemden wil ontvangen, of niet. We kunnen ons voorstellen dat je bij sommige servers dat juist wel wil hebben, dus daarom is het fijn dat die optie er is.

Als je dit op serverniveau wil regelen, dan ga je als volgt te werk.

  • Klik met je rechtermuisknop op een server aan de rechterkant van het scherm

  • Selecteer nu Privacy-instellingen (staat bijna onderop)

  • Schuif de regelaar naar links als je niet wil dat je van iedereen een bericht krijgt

Hopelijk halen we hiermee een grote bron van irritatie weg tijdens het gebruik van Discord. Zeker wanneer je grote servers van gamecommunities of Twitch-streamers deelt, dan heb je van tevoren geen idee met wie je te maken krijgt. 

Wil je overigens per server een andere naam presenteren? Ook dat kan, we bespraken eerder al hoe het Discord-nickname wijzigen werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou