Nvidia koopt chipmaker Arm op

Nvidia koopt chipmaker Arm op

Nvidia heeft voor 40 miljard dollar - omgerekend 33,7 miljard euro - de chipfabrikant Arm gekocht.

Dat valt te lezen via de officiële website van Nvidia. Het volledige bedrag gaat in de vorm van direct geld en aandelen naar het Japanse bedrijf Softbank, het voormalige moederbedrijf van Arm. In 2016 betaalde Softbank nog 31,4 miljard dollar voor Arm.

Arm is een van de grootste chipmakers die licenties van chipontwerpen aan diverse bedrijven verkoopt. Onder andere Microsoft, Apple en Samsung maken gebruik van deze ontwerpen.

Volgens Nvidia gaat er niets aan de werkwijze die bij Arm wordt toegepast veranderen. Het hoofdkantoor blijft in Cambridge gesitueerd. Wel gaat men samenwerken aan het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie, onder andere om de ervaring op pc's, smartphones, zelfrijdende auto's en robots te verbeteren.

De overname moet binnen achttien maanden rond zijn. Hoewel Nvidia en Arm een overeenkomst hebben bereikt, moet de overname goedgekeurd worden door de Verenigde Staten, de Europese Unie, China en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wow. Dit is wel een mega overname!

0

Dat zijn flinke bedragen die hier genoemd worden. Ben heel erg benieuwd wanneer we iets zien als product uit deze overnamen. Zal vast nog jaren duren. Wat als 1 van deze landen/unies hier nee op zegt, dan mag de deal niet door gaan? Ik heb niet genoeg research gedaan wat Arm nou daadwerkelijk doet als bedrijf evenals Nvidia. Nvidia ken ik dan als GPU maker en onlangs hun gaming dienst maar ze doen vast meer dan dat alleen

0

Aanbevolen voor jou