Nintendo ziet daling in Switch-verkoop

Nintendo ziet daling in Switch-verkoop

Tijdens het eerste kwartaal van het fiscale jaar heeft Nintendo een daling waargenomen in verkoop van Switch-consoles en -games.

In de periode van 1 april tot en met 30 juni werden er wereldwijd 3,43 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept, een daling van 22,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van Switch-games ging met 8,6 procent naar beneden en kwam uit op 41,41 miljoen verkochte exemplaren.

De netto-omzet ging dan ook met 4,7 procent naar beneden naar 307,4 miljard yen. De winst steeg wel met 28,3 procent naar 166,7 miljard yen. Nintendo maakte ook bekend hoeveel Nintendo Switch-exemplaren er in totaal zijn verkocht. Het gaat om 111,08 miljoen exemplaren.

De daling in verkoop van van Switch-consoles wordt deels toegewezen aan het aanhoudende tekort van halfgeleiders om chips mee te maken. Hoewel het bedrijf dat niet expliciet vermeldt, kan de daling echter ook te wijten zijn aan de versoepeling van de samenleving na de coronalockdown van de afgelopen jaren. Concurrenten PlayStation en Xbox hebben beiden immers ook dalingen in hun verkoopcijfers geconstateerd.

Ondanks dat houdt Nintendo vast aan diens verkoopverwachtingen voor de Switch dit jaar. Het bedrijf wil dit fiscale jaar 21 miljoen exemplaren verkopen. Later dit jaar brengt het spellen als Splatoon 3, Bayonetta 3 en Pokémon Scarlet en Violet uit.

Het afgelopen fiscale kwartaal gaf Nintendo zelf diverse games uit. Van Nintendo Switch Sports zijn tot en met juni inmiddels 4,84 miljoen exemplaren verkocht en van Mario Strikers: Battle League 1,91 miljoen exemplaren. Kirby en de Vergeten Wereld, dat het kwartaal daarvoor uitkwam, is inmiddels 4,53 miljoen keer verkocht.

Tot slot maakte het bedrijf de tien bestverkochte Switch-games van Nintendo zelf bekend:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 46,82 miljoen

  • Animal Crossing: New Horizons – 39,38 miljoen

  • Super Smash Bros. Ultimate – 28,82 miljoen

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 27,14 miljoen

  • Pokemon Sword / Pokemon Shield – 24,50 miljoen

  • Super Mario Odyssey – 23,93 miljoen

  • Super Mario Party – 18,06 miljoen

  • Pokemon Brilliant Diamond / Pokemon Shining Pearl – 14,79 miljoen

  • Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 14,66 miljoen

  • Ring Fit Adventure – 14,54 miljoen

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Iedereen zal er al 1 hebben

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Games als Xenoblade verdienen eigenlijk gewoon beter als de Switch. Als ik van mijn Xbox terug moet naar 720p of zelfs lager en 30 fps is dat altijd wel even slikken

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou