Nintendo weigert over mogelijkheid van nieuw Switch-model te praten

Nintendo weigert over mogelijkheid van nieuw Switch-model te praten

Shuntaro Furukawa, de directeur van Nintendo, heeft geen antwoord gegeven op de vraag of er dit fiscale jaar een nieuw model van de Switch verschijnt.

Dat claimt Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki. Nintendo sprak met investeerders en journalisten na het bekendmaken van diens jaarcijfers, en volgens Mochizuki werd de vraag gesteld of er dit fiscale jaar, dat loopt tot en met 31 maart 2023, een nieuw model van de Switch verwacht kan worden. Directeur Furukawa gaf echter geen duidelijk antwoord.

Dat is opvallend, omdat Nintendo vaker deze vraag tijdens gesprekken met aandeelhouders krijgt, en dan meestal meldt dat er geen nieuw model in de planning staat. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook twee jaar geleden. Het feit dat Furukawa ditmaal geen antwoord geeft, laat fans nu speculeren dat het bedrijf mogelijk later dit jaar of begin volgend jaar een nieuw model aankondigt en uitbrengt.

Er gaan al jaren geruchten over een krachtigere versie of opvolger van de Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo alleen de Switch Lite en een oled-editie uitgebracht. Beide versies zijn ongeveer even krachtig als de reguliere Switch, al kan de Switch Lite niet op televisie aangesloten worden. Sommige fans speculeren dat het vervolg op Zelda: Breath of the Wild, dat onlangs is uitgesteld naar het voorjaar van 2023, misschien wel tegelijk met een nieuw Switch-model of een Switch 2 uitkomt. Vooralsnog is echter niets bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat nieuwe model gaat er denk ik niet komen hoor. Laat ze maar lekker door ontwikkelen op een geheel nieuwe console en dat we die dan in 2024 of 2025 kunnen verwachten.

0
test

@Snafu9 mee eens, traditionele consoles gaan zon 5 a 6 jaar mee tot de volgende verschijnt. Switch is al een aardige tijd in de running

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Een Switch 2 zie ik in dit geval ook als een nieuwe console. Maar de geruchten die er zijn dat er een Switch Pro komt met alleen 4K scherm lijkt mij niet handig. Zou mooi zijn als Nintendo een Switch 2 maakt met een 4K scherm en ook dusdanige specs dat het zich kan meten met de PS4 PRO. Wil ook zeker niet dat ze van dit concept afstappen en het handheld en home console in 1 blijft.

0

@Snafu9 Idd zal ook wel gebeuren

0
test

Als het wel zo zal zijn, dan is het slim om er nu niks over te melden, maar dus ook niet over te liegen. Zouden ze het hier melden dan gaat de verkoop van de huidige Switch mogelijk achteruit omdat men wacht op de volgende generatie Switch. Zegt Nintendo dat het niet zo is en blijkt achteraf wel waar te zijn, dan kan dit ook hun reputatie schaden. Zwijgen lijkt op dit moment wel de beste reactie voor hun als bedrijf.

0

Aanbevolen voor jou