Nintendo verliest rechtszaak rondom pre-orders via de eShop

Nintendo verliest rechtszaak rondom pre-orders via de eShop

Nintendo heeft in Duitsland een rechtszaak verloren rondom het pre-order-beleid van het bedrijf op de Nintendo eShop.

De Federation of German Consumer Organisation (VZBV), de Duitse organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten, klaagde Nintendo aan om het feit dat mensen tot zeven dagen voor de lancering van een game hun reservering kunnen annuleren op de eShop.

Dit is volgens de VZBV oneerlijk tegenover de consument, omdat er geen manier is voor iemand om het product te testen. "Dergelijke online aankopen kunnen meestal binnen veertien dagen na release teruggedraaid worden."

De rechter besloot dat de VZBV in het gelijk stond, zo blijkt uit een persbericht. Hoewel dat nog niet is gebeurd, is het waarschijnlijk dat Nintendo diens beleid op de eShop gaat aanpassen. Vorig jaar paste het bedrijf diens beleid al aan om überhaupt mogelijk te maken om pre-orders op de eShop te annuleren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat je een game niet kan annuleren na hem gespeeld te hebben vind ik nog wel uit te leggen, maar dit was echt onzin beleid waar ik zelf ook al 2x tegenaan ben gelopen. Goed om te horen dat het (weer) aangepakt gaat worden. Het is echt bizar om fans af te straffen voor het pre-orderen van je games.

0
test

Ik zou sowieso graag de mogelijkheid hebben om digitale games te retourneren. Via Steam werkt dit prima, dus waarom niet via Nintendo's E-shop? Al krijg je maar 24 uur bedenktijd dan ben ik al tevreden. Want soms is een game helemaal je ding, maar kent het een dusdanig zwakke performance dat het niet leuk is om te spelen. Zo is 'For the King'onspeelbaar heeft 'My time at Portia' game verpestend lange laadtijden, en zijn 'Yonder'en 'Snakepass' in handheld zo troebel en blurry dat je het idee hebt een bril nodig te hebben. Trouwens, vind het wel mooi dat ze eens een keer een rechtzaak verliezen. Deze jankerts klagen eennkind van 5 nog aan omdat hij Voor een tekenwedstrijd een tekening van Pikcahu in heeft geleverd.

0

Aanbevolen voor jou