Nintendo verhoogt Switch-prijzen niet

Nintendo verhoogt Switch-prijzen niet

Nintendo benadrukt dat het de prijzen van haar consoles en games ondanks de hoge inflatie niet gaat verhogen. Desondanks zegt het bedrijf de situatie ‘in de gaten te houden’.

Dat meldt het bedrijf tijdens een presentatie van haar financiële cijfers. Volgens Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki geeft Nintendo wel aan de situatie te ‘monitoren’ en eventueel toch stappen te ondernemen wanneer dat nodig blijkt.

De reactie van Nintendo volgt op eerdere aankondigingen van PlayStation en Sony rondom het duurder maken van hun hardware en software. Zo kwam eerder in het nieuws dat Sony de PlayStation 5 per direct met 50 euro verhoogde. Ook Xbox-baas Phil Spencer hintte eind vorige maand naar prijsstijgingen van Xbox-consoles en hun abonnementsdienst Game Pass. Dat was opvallend, aangezien Microsoft eerder nog beweerde geen plannen te hebben om de prijzen te verhogen.

De Switch kwam uit in 2017 en is Nintendo’s bestverkopende console na de Nintendo DS. Alhoewel er al tijden over gespeculeerd wordt, is er nog vrij weinig duidelijk over de volgende console van het Japanse gamebedrijf. Afgelopen week hintte een Pokémon-vacature nog naar een next-gen Nintendo-console.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Netjes. Ondanks dat Nintendo vermoedelijk meer winst maakt op een Switch dan Sony en MS op hun consoles is het toch netjes dat ze het niet doen. Ze hadden het ook gewoon wel kunnen doen om meer geld uit de gebruikers te halen.

0
test

Zou ook een beetje raar zijn voor een bijna antiek apparaat. Ps4 en xbox one x worden toch ook niet duurder?

0
test

@Fr3nzy Toch zou het dus niet gek zijn. Voor Nintendo is het wel hun actieve console. Dus niet dezelfde generatie als de ps4 ook al is het wel wat minder dan die console. Als de ps4 nu nieuw was zou Sony die ook omhoog gooien. Want het heeft niks te maken met hoe ouderwets het is maar of het je hoofd inkomen is als bedrijf. En dus minder winst betekend vaak prijzen verhogen. De ps4 zal ook niet zo heel veel winst meer maken. Zoveel verkoop levert die niet meer op. Dus niet de moeite van prijsje verhogen. Als de pa4 nog 20 miljoen per jaar verkocht had Sony die ook duurder gemaakt. Dus beetje kort door de bocht dat Nintendo volgens jou het niet mocht/ cq raar zou zijn enkel omdat ze oudere techniek hebben. Liever zou jij zien dat ze dan maar verlies maken omdat ze op hun huidige console geen extra mogen vragen ondanks dat die verouderde techniek ook voor Nintendo duurder geworden is om in te kopen voor fabricage. Zelfs de verpakking is duurder geworden. Maar nee omdat het oudere techniek is mag het niet eens duurder worden volgens jou. Dus helemaal niet raar. Het is heel netjes dat Nintendo dit niet doet want ze hebben alle recht om het wel te doen, sommige dingen zijn afgelopen jaar 20% of meer duurder geworden. En dus ook de verouderde techniek. Of denk jij dat de chips in de switch niet duurder geworden zijn? En dat is maar 1 deel. Waarschijnlijk is elke los onderdeel duurder geworden En Nintendo berekend dat dus niet aan ons maar neemt de winst vermindering even voor lief. Voor nu dan toch.

0

Aanbevolen voor jou