Nintendo Switch-versie The Witcher 3 draait op 540p

Nintendo Switch-versie The Witcher 3 draait op 540p

The Witcher 3: Wild Hunt gaat op de Nintendo Switch draaien op een resolutie van 540p. In de dock maakt het spel gebruikt van een dynamische resolutie, met een maximum van 720p.

Gisteren werd aangekondigd dat de complete editie van The Witcher 3: Wild Hunt naar de Nintendo Switch komt. CD Projekt Red heeft nu in een reactie op Twitter laten weten dat het spel op een resolutie van 540p wordt afgespeeld in de handheld-modus van de console. Wanneer de Switch in de dock zit en op een groter scherm wordt afgespeeld, is deze resolutie maximaal 720p.

Tom Morgan van Digital Foundry, die uitgebreide technische analyses van games doet, bevestigt de gemelde resoluties in de Tweet van het officiële The Witcher-account en zegt dat het overzetten van The Witcher 3 naar de Nintendo Switch een van de meest gedurfde projecten ooit is. "Er moeten een aantal slimme aanpassingen worden gedaan. De resolutie is zelfs een stuk hoger dan ik had verwacht", aldus Morgan.

In het bericht op Twitter is te lezen dat The Witcher 3 gebruik maakt van een dynamische resolutie, wanneer het spel wordt afgespeeld vanaf de Switch-dock. Morgan legt uit dat dit betekent dat de resolutie zich aanpast op basis van het aantal te laden beelden op het scherm, met een maximum van 720p en een resolutie van 896x504 op zijn laagst. Deze resoluties kunnen volgens Morgan wel nog veranderen voor de lancering van het spel later dit jaar.

Hoewel de getoonde beelden van The Witcher 3 op E3 volgens Morgan duidelijk zijn opgenomen op de Switch-dock en niet te vergelijken zijn met de kwaliteit op de PlayStation 4, is hij toch onder de indruk, gezien de mindere hardware capaciteiten van de Nintendo-console. "De grafische kwaliteit van de wereld is te vergelijken met die van de laagste instellingen op pc", aldus Morgan.

e3 schema

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk dat ik Doom en Wolfenstein toch echt wel een grotere uitdaging vind. Witcher 3 is een erg mooie game, maar niet op gebied van geometrie, polycount of andere al te compleze zaken. Meer draw distance, texture resolution, post-processing enz. En dat is allemaal prima omlaag te schalen.

0

Dit is mooi voor de mensen die een switch hebben staan. Maar de hardcore gamer heeft toch meer dan alleen een switch en dus de game al lang gespeeld

0
test

@Roy36NL Maar die "hardcore gamer" is bij lange na niet de grootste markt binnen de gamers. Dat heeft de wii wel bewezen.

0
test

@darkmanwls Nouja als je de console sales van vorige generatie voor de "hardcore gamer" optelt (ps3 en xbox 360) dan kom je veel hoger uit dan de wii.

0

Aanbevolen voor jou