Mogelijk Nintendo Switch-tekorten in Europa door coronavirus

Mogelijk Nintendo Switch-tekorten in Europa door coronavirus

Met het aanhouden van het coronavirus dreigt er een tekort van de Nintendo Switch-consoles in Europa en de Verenigde Staten te komen. Dat maakte Bloomberg onlangs bekend.

Het coronavirus brak een aantal weken geleden uit in Wuhan, China en heeft zich ondertussen door heel het land verspreid. Het virus heeft ook al de nodige invloed gehad op de game-industrie. Zo is de cartridge-versie van The Outer Worlds voor de Nintendo Switch uitgesteld.

Nu lijkt het erop dat Nintendo ook problemen gaat krijgen met de wereldwijde levering van de Nintendo Switch. Volgens het zakelijke tijdschrift Bloomberg zijn er nu nog een aantal leveringen van Switch-consoles onderweg naar Europa en de Verenigde Staten. Deze consoles waren al verscheept, voordat het coronavirus uitbrak en de productie in de fabrieken stil kwam te liggen. Nu dreigt de productie en levering van de Nintendo Switch in april een stuk moeilijker te worden. Het werk in de fabrieken ligt namelijk nog altijd stil. Dit zorgt ervoor dat een zusterfabriek in Vietnam de onderdelen niet binnenkrijgt en veel minder consoles kan produceren voor de buitenlandse markten. Daardoor kan de uitgever minder Nintendo Switch-apparaten verschepen.

Eerder had Nintendo al gemeld dat ze verwachten dat het virus invloed zou hebben op de levering van de consoles. Ook wordt er vertraging verwacht voor de productie van Ring Fit Adventure en Joy-Con-controllers.

nintendo switch

Hoelang de productie nog stil gaat liggen in de fabrieken is niet bekend. Leveranciers van de Chinese fabrieken verwachten dat de fabrieken nog een aantal weken dicht blijven. Vorige week was de Nintendo Switch in neonkleuren bij verschillende Nederlandse gamewinkels al niet leverbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

word een beetje ziek van al dat virus nieuws

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ja maar klote blijft het wel en het is natuurlijk ook niet niks die virus.. Het doet me denken aan het Resident Evil verhaal om het maar even game gerelateerd te houden.

0
test

Click click click click, krijg er de click griep van.

0

Aanbevolen voor jou