Nintendo Switch-model met langere batterijduur aangekondigd

Nintendo Switch-model met langere batterijduur aangekondigd

Er is een nieuw model van de Nintendo Switch verschenen op de website van Nintendo, welke beschikt over een langere batterijduur. Ook zijn er nieuwe kleurvarianten van de Joy-Cons opgedoken.

Op de website van Nintendo is een nieuw model van de Nintendo Switch verschenen. Het nieuwe model heeft dezelfde naam en ziet er hetzelfde uit, maar heeft een langere batterijduur. Volgens een woordvoerder van Nintendo lanceert het nieuwe model begin september in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat de releasedatum voor Nederland en de rest van Europa waarschijnlijk hetzelfde is.

Waar de originele Nintendo Switch een gemiddelde batterijduur van 2,5 tot 6,5 uur heeft en de aangekondigde Switch Lite ongeveer 3 tot 7 uur meegaat, moet de batterij van het nieuwe model maar liefst 4,5 tot 9 uur meegaan voordat deze opgeladen moet worden. Als voorbeeld wordt het spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild genoemd, dat op de nieuwe Switch gemiddeld twee en een half uur langer kan worden gespeeld dan op zijn voorganger.

De Japanse Nintendo-website toont naast het nieuwe model van de Switch ook nieuwe kleurvarianten van de Joy-Cons voor de console. Joy-Cons in de kleuren paars en oranje en donkerblauw en geel moeten volgens de website in oktober verschijnen.

De aankondiging van het nieuwe Switch-model sluit aan bij eerdere uitspraken van bekend dataminer Mike Heskin. Heskin wist vorige week namelijk al te vertellen dat het derde Switch-model, net zoals de Switch Lite, een Nvidia Tegra 214-chip bevat en er hetzelfde uitziet als de originele Switch. Hij zag dan ook geen enkel bewijs dat het zou gaan om een 'pro-versie'. Ook Doug Bowser, de president van de Amerikaanse tak van Nintendo, zei vorige week nog niks te weten over een krachtigere Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen pro dus.

0

@TommyVercetti Goed gelezen.

0
test

Ik neem aan dat die 'oude'switch gewoon uitgefaseerd wordt en deze die vervangt.

0
test

@Fpsbig Dat mag zo ongeveer een zekerheid genoemd worden, mooi meegenomen voor de mensen die nog een Switch willen halen. Ik ga m'n oude iig niet vervangen, speel toch amper in handheld modus.

0
test

@clandestine666 Ik speel eigenlijk altijd handheld maar toch eigenlijk nooit zolang dat de batterij op gaat. Voor mij dus ook geen reden tot aanschaf.

0

Aanbevolen voor jou