Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

De Nintendo Switch Lite is officieel aangekondigd door Nintendo. Het compacte, lichtgewicht model lanceert op 20 september in drie kleuren.

De Nintendo Switch Lite is zojuist officieel aangekondigd. Nintendo omschrijft de nieuwe console als een compact, lichtgewicht model dat zich richt op handheld spelen. Zoals vooraf werd gedacht kan de Switch Lite niet worden verbonden met een televisiescherm en bevat het apparaat geïntegreerde Joy-Cons, welke niet losgekoppeld kunnen worden.

De Switch Lite is verkrijgbaar in de drie kleuren geel, grijs of turquoise en ondersteunt alle software die op de handheld-modus van de originele Nintendo Switch kan worden gespeeld. De geïntegreerde besturing ondersteunt echter geen trilfunctionaliteit of infrarood bewegingssensor, wat betekent dat sommige spellen beperkt of niet speelbaar zijn op de Switch Lite. Het is wel mogelijk om losse Joy-Cons te verbinden met het apparaat.

Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite

Het formaat van de Nintendo Switch Lite is 20,8 cm bij 9,1 cm, vergeleken met de 23,9 cm bij 10.2 cm van het originele model. De Switch Lite heeft verder een scherm van 5,5 inch dat een resolutie van 720p ondersteunt en is ongeveer even zwaar als een normaal Switch-scherm zonder Joy-Cons.

De Nintendo Switch Lite lanceert wereldwijd op 20 september 2019. Nintendo zegt in Europa geen adviesprijs voor de nieuwe console te geven, en laat dit in plaats hiervan over aan de retailers. In de Verenigde Staten is de adviesprijs 199,99 dollar.

Op 8 november wordt bovendien een speciale editie van de Switch Lite uitgebracht, genaamd de Lite Zacian en Lite Zamazenta. Deze apparaten staan in het teken van Pokémon Sword en Shield en bevatten lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de legendarische pokémon Zacian en Zamazenta.

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo van de Nintendo Switch Lite:

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zal wel een succes worden, maar wat een faal. Een switch zonder switch-functionaliteiten. Eigenlijk een vervanging van de 3/2DS, maar dan weer terug naar één scherm.

0

@Ghost Inderdaad, iemand vroeg het een paar dagen geleden ook al of de Switch dan wel of niet op een groot scherm gespeeld kon worden. Nu is het volgens mij redelijk verwarrend voor de consument, de ene Switch werkt wel op de tv en de andere niet. Daarbij vind ik de prijs te hoog voor dit ding.

0

Nintendo: "verassing!!"

0

Aanbevolen voor jou