Nintendo sluit Europees hoofdkantoor | Gamer.nl

Nintendo sluit Europees hoofdkantoor | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Door de sluiting wordt het kantoor in Frankfurt het nieuwe hoofdkantoor. "Deze maatregelen zijn niet gemakkelijk gemaakt en worden uitgevoerd na een grondige analyse en een zorgvuldige afweging", aldus Nintendo in een verkaring. Het sluiten van het kantoor in Großostheim zorgt ervoor dat er 130 werknemers op straat komen te staan.

Verlies

Nintendo publiceerde in mei de cijfers van fiscaal 2014, waarbij het Japanse bedrijf een operationeel verlies van 328,59 miljoen euro rapporteerde, vergeleken met 257,71 miljoen euro het jaar daarvoor. De tegenvallende verkoop van de Wii U is met name verantwoordelijk voor de slechte cijfers.

Door NUtech/Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou