Nintendo repareert Switch Joy-Cons met drift nu kosteloos in heel Europa

Nintendo repareert Switch Joy-Cons met drift nu kosteloos in heel Europa

Bedrijf legt dit vast op diens Support-pagina

Nintendo repareert Joy-Con-controllers die last hebben van zogeheten 'drift' nu kosteloos in Europa, zelfs wanneer ze buiten de garantie vallen.

Dat valt te lezen op een Nintendo Support-pagina. Ongeacht wanneer de Switch-controllers zijn aangeschaft, zal Nintendo de kapotte Joy-Cons kosteloos repareren wanneer ze opgestuurd worden. Het gaat om heel Europa en IJsland. Ook Groot-Brittannië, dat uit de Europese Unie is gestapt, valt er onder.

De uitzondering op de regel is wanneer een Joy-Con defect is door aangerichte schade of nalatigheid van de eigenaar, als iemand de controller zelf heeft opengemaakt of als de schade door een accessoire van een ander bedrijf is aangericht.

Sinds de Switch beschikbaar is, kampen sommige bijbehorende Joy-Con-controllers met zogenaamde 'drift' op diens analoge sticks, waardoor personages bijvoorbeeld automatisch lopen. Nintendo repareerde defecte Joy-Cons in de meeste gevallen al kosteloos, ook in Nederland, maar nu heeft het bedrijf dat dus officieel aangeduid op diens website, waardoor er - buiten bovenstaande regels - geen uitzondering meer op gemaakt kan worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gaf het mijn zus door en zij was behoorlijk boos. Ze heeft de vorige 2 sets inmiddels al weggegooid en kan ze dus niet meer gratis laten repareren. Erg zwak van Nintendo om dit nu pas te doen. Het probleem was al jaren bekend.

0
test

@Riyakuya Uhm Nintendo doet dit in NL al een aantal jaren. Gratis reparatie. het gaat hier om een uitbreiding van landen die niet onder de initiele afspraak vielen. Ik heb bijvoorbeeld via Nintendo mijn originele laten vervangen in 2019. Toen kreeg ik ook nog eens de Mario rode joycons die toen limited zouden zijn. Ook een pro controller met drift is gewoon vervangen terwijl dit een wat zeldzamer probleem is. Je zus heeft zelf niet goed opgelet. 1 belletje en het was gefixed. Btw een tip wat 9 van de 10x drift problemen oplost. Of het nou een Nintendo of PlayStation controller is. Maak de analoge stick schoon met contactspray.

0
test

@Ramirez-1 huh ook als ze buiten de garantietermijn vallen? Dat wisten zij en ik inderdaad niet.

0
test

@Riyakuya Buiten garantie om idd. Heb het even nagezocht. Ik had een melding gemaakt in november 2019. Iets van 7 a 8 maanden buiten garantie. Ze zijn daarmee gestart in september 2019 na veel klachten. Overigens alleen binnen een aantal landen in Europa. Nu zijn daar simpelweg een aantal bijgekomen. Edit: de eerste landen binnen Europa waar Nintendo het repareerde: Frankrijk, Benelux en Duitsland. Nu geld het dus voor de hele EU en UK

0

Aanbevolen voor jou