'Nintendo onthult officiële tijdlijn van Zelda-reeks' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het nieuws komt van een Japanse gamer die de tijdlijn uit de encyclopedie heeft overgenomen en online heeft gepubliceerd. Dit is vertaald door een lezer van Kotaku-die de informatie heeft doorgegeven aan de redactie van die website. Kotaku heeft de nieuwe info vervolgens uiteengezet in een afbeelding. Omdat afbeeldingen van de daadwerkelijke pagina's ontbreken, kan nog niet gecontroleerd worden of de informatie klopt.

Het was al algemeen bekend dat bijna alle Zelda-games zich afspelen in verschillende generaties, waarin een nieuwe held (Link) en een nieuwe prinses (Zelda) tegen hetzelfde kwaad (Ganon) vechten. Hoe de daadwerkelijke tijdlijn in elkaar stak, was echter altijd onduidelijk.

De legende start volgens de nieuwe informatie bij het onlangs uitgekomen Skyward Sword, waarna Game Boy Advance-games The Minish Cap en Four Swords volgen. Dan is de Nintendo 64-kla ieker Ocarina of Time aan de beurt. Omdat de speler in die game door de tijd reist, worden er vanuit Ocarina of Time drie verschillende dimensies gecreëerd en onstaan er dus drie verschillende tijdlijnen.

Drie tijdlijnen

In de eerste tijdlijn weet Link de slechte Ganon niet te verslaan. Ganon overwint en hult Hyrule in een tijdperk van duisternis, voordat de tijdlijn verder gaat met Super Nintendo Entertainment System-game A Link to the Past. Daarna volgen  Capcoms Zelda-games Oracle of Seasons en Oracle of Ages, de Game Boy-game Link’s Awakening en de eerste Legend of Zelda en Zelda II: Adventures of Link op de Nintendo Entertainment System.

In de tweede tijdlijn verslaat Link Ganon in Ocarina of Time, verandert hij van volwa ene terug naar kind en maakt hij meteen daarna de avonturen uit Majora’s Mask mee. Daarna volgen Twilight Prince en Four Swords Adventures, een multiplayergame voor GameCube.

In de derde tijdlijn wordt Ganon in Ocarina of Time verslagen en blijft Link volwa en. Hierna volgen GameCube-game The Wind Waker, en de Nintendo DS-games Phantom Hourgla en Spirit Tracks.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou