Nintendo: 'Onmogelijk om Zelda-games perfect op elkaar aan te laten sluiten'

Nintendo: 'Onmogelijk om Zelda-games perfect op elkaar aan te laten sluiten'

Ondanks dat er een officiële, overkoepelende tijdlijn bestaat

Volgens Nintendo is het onmogelijk om Zelda-games perfect op elkaar aan te laten sluiten in de overkoepelende tijdlijn.

Dat meldt Eiji Aonuma, de producent van het vandaag uitgekomen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, in een interview met Bright. Daarin wordt een lijn getrokken tussen de slechterik uit voorganger Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. Precieze details worden echter niet gegeven, omdat Nintendo dat volgens Aonuma "aan de spelers wil overlaten. Als we een sluitend antwoord geven, dan is er geen discussie meer. Het is denk ik interessanter als we het dan vaag houden."

De interviewer merkt vervolgens op dat er wel sluitende antwoorden staan in Hyrule Historia, waarin een tijdlijn te vinden is die alle Zelda-games met elkaar verbindt. Er wordt gevraagd of men spijt heeft van die tijdlijn. "Nee, ik heb geen spijt. Toen we de tijdlijn vastlegden, waren er ook toen mensen die zeiden dat ze het anders voor ogen hadden en met suggesties kwamen. Wat dat betreft is dat boek ook incompleet."

Aonuma vervolgt: "Het is voor gamemakers onmogelijk om steeds weer iets te maken dat perfect aansluit op wat eerder verscheen. Het is eigenlijk net als bij archeologie: mensen vinden oude dingen, maar waren er niet zelf bij toen iets plaatsvond. Daarom proberen ze zo goed mogelijk alles aan elkaar te plakken."

Het complete interview valt hier te lezen. Daarin zijn wel enkele spoilers te vinden over gameplayonderdelen van Tears of the Kingdom.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch. Ron Vorstermans gaf een 10 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "Tears of the Kingdom vindt het wiel niet opnieuw uit, maar maakt jou de uitvinder van het wiel. Deze zandbak om in aan te klooien gaat jarenlang nieuwe ontdekkingen opleveren. In Tears of the Kingdom ben je eigenlijk continu onder de indruk. Is het niet van de weergaloze spelwereld en puzzels, dan is het wel van je eigen inventiviteit."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 moet jij nooit werke?

0

@force055 ik denk dat hij vakantie heeft

0
test

@EmielHuizinga Misschien werkt hij op een school?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 vakantie dus?

0

@Snoop213 We weten nu dus allemaal dat de reacties van Snoop op het toilet zijn geschreven....

0
test

@force055 moet jij niet naar school?

0

Aanbevolen voor jou