Nintendo kondigt sociaal platform MiiVerse aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het startscherm van de MiiVerse is het eerste wat spelers zien wanneer ze de Wii U opstarten. Dit wordt weergegeven als een soort plein waarop de Mii's van alle spelers van de betreffende Wii U worden getoond, samen met de Mii's van vrienden en andere mensen in hetzelfde land. Bij de Mii's worden berichten getoond die de spelers hebben achtergelaten, en de spellen die ze spelen. Op de Wii U GamePad wordt het traditionele Wii U-menu getoond. Het is ook mogelijk om dit om te draaien.

Het MiiVerse biedt de optie om berichten te schrijven en op elkaar te reageren. In een voorbeeld die Nintendo gaf tijdens zijn presentatie, werd een gamer getoond die een eindbaas niet kon verslaan. Hij vroeg via de MiiVerse om tips, en kreeg die van een andere speler. De teksten die spelers achterlaten worden weergegeven in een lijst vergelijkbaar met Twitter. Een verschil met Twitter is dat er in MiiVerse ook handgeschreven berichten en tekeningetjes gemaakt kunnen worden.

Omdat de WiiVerse in een browser draait, kan het programma ook vanaf PC's, smartphones en de Nintendo 3DS bekeken en gebruikt worden.

Geintegreerd

Doordat de MiiVersie volledig geïntegreerd is in de Wii U, kunnen ontwikkelaars er ook gebruik van maken. Zo zou het mogelijk zijn om in een game tips of andere berichten achter te laten voor online vrienden die dezelfde game spelen. Dit is ook mogelijk bij games die geen multiplayermodus hebben.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou