Nintendo Direct: al het nieuws verzameld

Nintendo Direct: al het nieuws verzameld

Nintendo zond vanavond ter ere van E3 een Direct uit, met daarin veel nieuws voor Switch-eigenaren. Hieronder is al het aangekondigde nieuws te vinden.

Metroid Dread aangekondigd voor Nintendo Switch

Nintendo heeft de 2D-metroidvaniagame Metroid Dread aangekondigd.

Dat deed het bedrijf tijdens de Nintendo Direct-presentatie vanavond. Het spel moet de klassieke 2D-gameplay van Metroid bieden. De game speelt zich af na Metroid Fusion. Samus Aran landt op de planeet ZDR om een mysterieuze transmissie te onderzoeken. De planeet is overgenomen door agressieve buitenaardse wezens.

Daarnaast neemt Samus het op tegen de E.M.M.I., robots die ooit werden ingezet om DNA te onderzoeken. Zij jagen nu op Samus. De heldin heeft zoals gebruikelijk allerlei moves en wapens om het tegen hen op te nemen. De game wordt ontwikkeld door MercurySteam, dat ook Metroid: Samus Returns op 3DS maakte.

Er komen ook een tweetal amiibo uit gebaseerd op de game. Eén van de amiibo is van Samus Aran zelf, en de andere amiibo is van een E.M.M.I. Zowel de game als de amiibo komen op 8 oktober uit op Nintendo Switch.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Nieuwe trailer van Zelda: Breath of the Wild-vervolg getoond

Nintendo heeft een nieuwe trailer van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond.

Dat deed het bedrijf tijdens diens Direct-uitzending vanavond. Het bedrijf gaf aan dat de game in 2022 uit moet komen. Verdere details over het spel werden niet gegeven - zo is nog altijd niet duidelijk hoe de game gaat heten.

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild werd tijdens E3 2019 aangekondigd middels een trailer. In die video is te zien hoe Link en Zelda een grot verkennen. Aan het einde van de trailer stijgt Hyrule Castle op, waarmee Nintendo aangaf dat de spelwereld uit de eerste Breath of the Wild terugkeerde, maar wel aangepast ging worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

WarioWare: Get It Together! komt in september naar Nintendo Switch

Op 10 september komt de partygame WarioWare: Get It Together! uit op Nintendo Switch.

De nieuwe WarioWare-game is het eerste spel in de franchise op Nintendo's huidige console. De reeks staat bekend om de vele kleine minigames - ook wel 'microgames' genoemd - die elkaar in snel tempo opvolgen.

Ook in Get It Together! is dat het geval. Het spel bevat meer dan tweehonderd van die microgames. Deze kunnen geheel alleen of met een vriend of vriendin gespeeld worden. De multiplayer kan op hetzelfde syste

Leest het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Kazuya uit Tekken komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Kazuya, een personage uit de Tekken-vechtreeks, kom naar Super Smash Bros. Ultimate.

Het personage is onderdeel van de tweede Fighters Pass van de vechtgame op de Switch. Veel van zijn moves, zoals de borstbeuk en de draaidemon, worden overgezet naar de game. Het personage wordt in een toekomstige presentatie verder uitgelicht. Op 28 juni wordt die presentatie gehouden.

In Super Smash Bros. Ultimate vechten allerlei gamepersonages tegen elkaar in arena’s. Het gaat voornamelijk om Nintendo-personages zoals Mario, Link, Kirby en Bowser, maar ook personages uit games van andere uitgevers komen er in voor.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp aangekondigd voor de Switch

Nintendo heeft Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp voor Nintendo Switch onthuld.

Dat deed het bedrijf tijdens zijn Direct-presentatie vanavond. Het spel komt op 3 december uit. Het spel is een remake van de eerste twee Advance Wars-games die op de Game Boy Advance zijn verschenen. Volgens het bedrijf worden de games helemaal herzien en opnieuw ontwikkeld.

In de Advance Wars-games moeten spelers op strategische wijze oorlog voeren met een leger. Spelers bepalen de acties en routes van hun troepen op land, ter zee en in de lucht.

Lees het complete nieuwtje hier. 

Watch on YouTube

Mario Party Superstars onthuld

Nintendo heeft Mario Party Superstars aangekondigd voor Nintendo Switch.

De game bevat vijf klassieke borden uit de Mario Party-games die op Nintendo 64 zijn verschenen, waaronder Peach's Birthday Cake, Space Land en Bowser Coin Beam.

In totaal zitten er honderd klassieke minigames uit de Mario Party-games die op N64 en GameCube zijn verschenen in het spel. Alle minigames kunnen met knoppen worden gespeeld, dus spelers kunnen zelf bepalen of ze met de Joy-Con-controllers of Switch Pro-controllers kunnen spelen. De game bevat zowel lokale als online multiplayer.

Mario Party Superstars komt op 29 oktober uit op Nintendo Switch.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Super Monkey Ball: Banana Mania officieel aangekondigd

Tijdens de Nintendo Direct vanavond werd Super Monkey Ball: Banana Mania officieel aangekondigd.

Het spel is een remaster van de eerste drie Monkey Ball-games: Super Monkey Ball 1 en 2 en Super Monkey Ball Deluxe. Er zitten meer dan driehonderd levels in en twaalf minigames.

Het spel was eerder al gelekt, onder andere via een Australische leeftijdsclassificatie. Gisteren lekten de box art en enkele screenshots van het spel al uit. Toen werd ook duidelijk dat de game naar Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One komt. De game komt op 5 oktober uit.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Life is Strange Remastered en True Colors komen naar Switch

Zowel Life is Strange Remastered Collection als Life is Strange: True Colors komen dit jaar naar Nintendo Switch.

Beide spellen verschijnen op 10 september op de Switch. De Remastered Collection bevat alle episodes van zowel Life is Strange als Life is Strange: Before the Storm.

In True Colors nemen spelers de controle over Alex Chen, die naar het dorpje Haven Springs afreist om haar broer Gabe te bezoeken. Gabe overlijdt echter plots, waarna Alex verwikkeld raakt in een mysterie. Spelers kunnen Haven Springs vrij verkennen. Los van Steph uit Life is Strange: Before the Storm kent de game een volledig nieuwe cast. Daarbij is er muziek te horen van de artiest mxmtoon.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

En verder:

Dragon Ball Z: Kakarot komt naar Nintendo Switch

Switch-versie Guardians of the Galaxy bevestigd

Game & Watch: The Legend of Zelda verschijnt in november

Project Zero: Maiden of Black Water komt naar consoles en pc

Hyrule Warriors: Age of Calamity-uitbreidingen komen dit jaar uit

Shin Megami Tensei 5 komt op 12 november uit

Danganronpa-reeks maakt de stap naar Switch

Rpg Astria Ascending lanceert op 30 september

Switch-versie van arcadegame Cruis’n Blast aangekondigd

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen nieuws over de nieuwe switch?

0
test

@dorothyehg Switch only of ook voor de Series X?

0

Aanbevolen voor jou