'Nieuwe Xbox lanceert onder meer met Forza en Ryse' | Gamer.nl

'Nieuwe Xbox lanceert onder meer met Forza en Ryse' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Volgens de bronnen, die bekend zeggen te zijn met Microsofts plannen voor de nieuwe Xbox, moet Ryse qua naamsbekendheid een launchgame van het kaliber Halo of Gears of War worden. De game speelt zich af in het Romeinse tijdperk en gebruikt Kinect, waarmee spelers in de game hun vijanden kunnen slaan of schoppen. Cryteks game werd in 2011 al aangekondigd voor Xbox 360, maar mogelijk verschijnt hij dus op de nieuwe console van Microsoft.

Naast Ryse zou op de dag van lancering ook een nieuwe Forza Motorsport-game verschijnen. De game zou "superrealistisch" ogen. Verder zou vanaf de eerste dag een zombiegame beschikbaar zijn, alsmede een familiegame die zich afspeelt op een eiland en graphics heeft vergelijkbaar met een Pixar-film. In die game zouden spelers met Kinect hun lichaam kunnen inscannen om een virtueel personage te worden.

De vier titels die The Verge noemt, zouden een klein onderdeel zijn van alle lanceringstitels voor de nieuwe Xbox-console. Andere uitgevers moeten sterk aanwezig zijn, vooral met first-person shooters. Daarnaast werkt Microsoft naar verluidt aan verbeteringen aan Xbox Live, waaronder het verwijderen van Microsoft-punten. In plaats daarvan zou er met echt geld betaald gaan worden. Verwacht wordt dat Microsoft zijn nieuwe console op een evenement in mei onthult.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou