Nieuwe versie van Steam Big Picture Mode nu beschikbaar

Nieuwe versie van Steam Big Picture Mode nu beschikbaar

Valve heeft deze week de vernieuwde Big Picture Mode voor Steam uitgebracht.

De Big Picture Mode heeft daarmee het uiterlijk van SteamOS gekregen, het besturingssysteem dat ook op Steam Deck wordt gebruikt. Het uiterlijk heeft hiermee niet alleen een update gekregen, maar er zijn ook meer opties beschikbaar. Big Picture was voorheen alleen fullscreen zichtbaar, maar kan nu ook kleiner worden weergegeven. Ook krijgen mensen die Big Picture Mode nu voor het eerst opstarten een korte tutorial.

Diverse Steam-gebruikers konden sinds oktober vorig jaar al een bèta van deze nieuwe versie uittesten, maar nu is de vorige versie van Big Picture Modus voor iedereen vervangen met de nieuwe. Wanneer men Steam opstart wordt de update automatisch gedownload en geïnstalleerd. Wel kan men er nog voor kiezen de oude versie van Big Picture Mode te gebruiken, maar in een toekomstige update moet deze optie wel verwijderd worden.

Big Picture Mode verscheen in 2012 en is bedoeld om de interface van Steam toe te passen op een tv. Op die manier kunnen gebruikers eenvoudig met een controller door Steam navigeren. In 2021 kondigde Steam al aan dat het ontwerp van SteamOS het oude ontwerp van Big Picture Mode zou vervangen.

Steam

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er is ook een kleine vernieuwing bij bepaalde games zoals Valheim. Voordat je gaat spelen vraagt het spel elke keer weer of je het spel gewoon wilt spelen of dat je gebruik wilt maken van Vulcan. Nu is dat venster vernieuwd en is er een onthou optie toegevoegd, als je telkens dezelfde keuze doet is dat wel handig, scheelt weer een klik :) Ik neem aan dat het ook voor andere spelen is met een optie in het begin (voordat het spel start)

0
test

@-JK- Ik krijg die vraag nooit bij Valheim eigenlijk.

0

Aanbevolen voor jou