‘Nieuwe Red Faction krijgt beter verhaal en omgevingen’ | Gamer.nl

‘Nieuwe Red Faction krijgt beter verhaal en omgevingen’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Farrell was het verhaal “één van de zwakkere punten” aan Red Faction Guerilla. Op het gebied van verhaal en omgevingen is de productiewaarde van het aankomende deel daarom opgeschroefd. “[Het heeft] een veel aantrekkelijker game-universum en je krijgt de destructie erbij.”

De nieuwe Red Faction-game wordt in de tweede helft van het fiscale jaar 2011 verwacht, dat komt neer op een releasedatum tu en 1 oktober 2010 en 1 april 2011. De game wordt tijdens de E3-gamebeurs, halverwege juni, onthuld.

Red Faction: Guerrilla

Red Faction: Guerrilla kwam in juni 2009 uit voor Xbox 360 en PlayStation 3 en in september voor PC. De game draait om de strijd tu en rebellen en het Earth Defence Force op de planeet Mars. Kenmerkend aan de third person shooter is dat praktisch alles vernietigd kan worden. Hele gebouwen kunnen met de grond gelijkgemaakt worden met behulp van een grote sloophamer en explosieven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou