Nieuwe Pokémon games aangekondigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

 

Gisteren was het dan zover, op 25 februari onthulde Junichi Masuda, topman bij GameFreak, het bedrijf achter de Pokémon games, dat hij tijdens de aflevering die nacht persoonlijk de aankondiging zou doen. Dit is bij voorgaande onthullingen altijd een titel in de hoofdserie geweest. Het enthousiasme onder fans was vergelijkbaar met de hoogte die het bereikte voor de aankondiging van Black&White en er werd er rustig op los gespeculeerd.

Pokémon Smash begon en wederom bevestigde Masuda via twitter, nu ook via TV, dat hij een aankondiging, "waar de hele wereld op zit te wachten", zou doen over een nieuwe Pokémon game. Na bijna de hele aflevering de kijkers geplaagd te hebben met teasers van de onthulling was het in het laatste kwartier van de show toch zover. Masuda onthulde...

Pokémon Black 2 en Pokémon White 2. Geen Pokémon Grey/Gray zoals de meeste verwachtten, maar twee games die de rol van derde versie op zich gaan nemen. Via deze aankondiging werden ook twee nieuwe vormen van de legendarische Pokémon Kyurem, de tegenhanger van Reshiram en Zekrom, bevestigd. Speculatie over een nieuwe vorm deden al langer de rondte door zijn Pokédex informatie en in game data die ruimte gaf voor een extra vorm.

Apart is echter dat het deze keer twee vormen betreft in plaats van de "gebruikelijke" één. Deze vormen heten volgens een tweet van Masuda, voorlopig, Black Kyurem en White Kyurem. Buiten de originele namen zien deze vormen er letterlijk uit als een fusie tu en respectievelijk Reshiram en Zekrom met Kyurem. Is dit een fusie-evolutie? Een primeur, maar een controversiële besli ing.

Ook doen de titels vermoeden dat dit in plaats van een remake, een direct vervolg betreft van Black&White, wederom een primeur in de Pokémon wereld. Dit wordt bevestigd door de gedachte dat Pokémon Black&White slechts een jaar geleden zijn uitgekomen in Europa, is er na een jaar al behoefte aan een remake? Plotgewijs vraagt men zich wel af hoe GameFreak dit dan verwezenlijkt. Speelt men met een nieuwe personage of speelt men wederom met Hilbert of Hilda en mag je jouw Pokémon vrienden uit Black&White overzetten? Er wordt in ieder geval uitgekeken naar de antwoorden op vragen die Black&White openliet, die ik i.v.m. spoilers maar niet beschrijf.

 

Dit is alles wat momenteel bekend is over de nieuwe Pokémon games die voor een release staan van juni 2012 in Japan. Verwacht meer informatie volgende week.

Update: Nintendo Europe heeft bevestigd dat de games in de herfstperiode van 2012 in Europese winkels ligt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou