Nieuwe game Peter Molyneux speelt zich af in Fable-wereld Albion

Nieuwe game Peter Molyneux speelt zich af in Fable-wereld Albion

Het is niet bekend of Molyneux toestemming heeft gekregen van Microsoft

Peter Molyneux claimt dat de nieuwe game van zijn studio 22cans zich afspeelt in Albion, de spelwereld uit de Fable-games.

Dat meldt hij in een tweet waarin hij zijn nieuwe blog promoot. De game draagt de codenaam MOAT, maar verdere informatie is er nog niet.

Dat de game zich in Albion afspeelt, is opvallend. Molyneux ontwikkelde de oorspronkelijke Fable-games met Lionhead Studios, maar vertrok daarna. De Fable-reeks is eigendom van Microsoft, en Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games werkt aan een nieuwe Fable-game. Het is onduidelijk of Molyneux überhaupt toestemming heeft om een game te maken gesitueerd in Albion.

De blog van Molyneux kan hier bezocht worden. De ontwikkelaar belooft "de getikte manier waarop ik games ontwerp" te beschrijven en terug te blikken op de ontwikkeling van Fable, Black & White en meer.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat kan best nog wel eens interessant worden. Wellicht dat hij een deal met MS heeft gesloten voor deze game. Het zou tof zijn als het in verband zou staan met de nieuwe Fable game die in ontwikkeling is.

0
test

Nee want albion betekend gewoon Engeland en micro bezit dat woord niet. Albion is de oudst bekende naam voor de Britse eilanden of voor Groot-Brittannië, meestal voor Engeland.

2

Zou geen probleem moeten zijn, gezien de betekenis van het woord. Dan zou Warhammer ook aangeklaagd worden voor hun Giants of Albion karakters of bijv. Destroy All Human 2, dat zich ook afspeeld in Albion.

1

Die man staat er bekend om dat hij veel roept en weinig waarmaakt. Mogelijk heet de wereld Albion maar is er verder weinig fable reference te vinden.

0

Aanbevolen voor jou