Nieuwe evolutie, gamemechanieken en 14 minuten aan gameplay van Pokémon Scarlet en Violet

Nieuwe evolutie, gamemechanieken en 14 minuten aan gameplay van Pokémon Scarlet en Violet

Een van de speerpunten van de nieuwe generatie Pokémon-spellen is het niet-lineaire verhaal. Dat is ook te zien aan de nieuwe, veertien minuten durende trailer van Pokémon Scarlet en Violet, waarin de unieke reizen van vier verschillende trainers centraal staan.

Watch on YouTube

'Tera-types' en het 'Let's go'-bevel

De eerste trainer komt een Jigglypuff tegen die is omringd door glitters en licht; dit blijkt een wilde ‘Tera pokémon’, een pokémon die spelers in het wild tegen kunnen komen en al terastallized zijn. Terastallizen is de nieuwe pokémontransformatie, waarbij de pokémon een uiterlijk van kristal krijgt en omgevormd wordt tot een specifiek type (zoals water of rots). Als de speler genoeg schade aanricht, verdwijnt de transformatie van de wilde pokémon en kan hij gevangen worden.

Elke pokémon heeft een specifieke ‘Tera-type’, zoals de Jigglypuff in de trailer een watertype-transformatie heeft. Maar alle combinaties van pokémon en type transformatie zijn mogelijk; zo kan Jigglypuff (net als alle andere pokémon) één van achttien verschillende ‘Tera-types’ hebben.

Nieuw is ook het ‘Let’s go’-bevel, waarmee een trainer zijn pokémon naar een specifieke plek kan wijzen. Wijst de trainer de pokémon naar een wilde pokémon, dan zal hij zelf proberen om de wilde pokémon te verslaan, zonder dat er extra bevelen van de trainer (zoals het selecteren van aanvallen) nodig zijn. Ook kan de pokémon spullen die in de speelwereld liggen oppakken.

In de trailer is te zien hoe de trainer het ‘Let’s go’-bevel gebruikt om een vijandige basis aan te vallen. Daarin worden namelijk meerdere pokémon op de trainer afgestuurd, en hij kan zelf ook meerdere pokémon inzetten om die automatisch te laten vechten. Een teller bovenin het scherm laat zien dat hij er 30 moet verslaan, waarna de leider van de Fire Crew van Team Star in een een-op-eengevecht verslagen moet worden.

TM Machine, Gym Tests en picknicks

De tweede trainer laat zien hoe de TM Machine in het Pokémon Centre werkt. Daarin kunnen spelers zelf TM’s (de moves van pokémon) samenstellen, met behulp van materialen die wilde pokémon laten vallen als ze gevechten verliezen of gevangen worden. Dit deel van de trailer geeft ook een blik op de Path of Legends, een van de paden die spelers in het spel moeten afleggen, met daarbij een gevecht met een Titan.

Girafarig krijgt een nieuwe evolutie genaamd Farigiraf, waarbij zijn staart ineens zijn hoofd lijkt te worden. Er is te zien dat de vernieuwde Pokédex gelijk een foto van de pokémon in kwestie toont, bovenop de typische Pokédex-informatie.

Farigiraf Pokémon Scarlet en Violet

Ook wordt een blik gegeven op de Gym Test, een test die de speler moet voltooien voordat hij de Gym-leider kan uitdagen. De derde trainer laat vervolgens enkele personalisatiemogelijkheden zien, waaronder verschillende haarkleuren, oogkleuren en outfits. De speler blijkt ook een camera te krijgen waarmee hij zijn eigen uiterlijk, maar ook de omgevingen kan fotograferen.

Nieuw in Pokémon Scarlet en Violet zijn picknicks: een moment om tot rust te komen, te eten en pokémon schoon te maken met wat zeep. Tijdens deze picknicks zijn pokémon-eieren te vinden, die de speler later kan uitbroeden. Ook moeten spelers broodjes maken door de ingrediënten erop te slepen, en afhankelijk van de bereidingswijze geven die broodjes bonussen. Zo kunnen bepaalde type pokémon makkelijker te vangen worden, of krijgen bepaalde pokémon extra ervaringspunten.

Tera Raid Battles

Tot slot wordt een Tera Raid Battle laten zien, waarbij trainers samen moeten werken om een grote, Terrastallized pokémon te verslaan, vergelijkbaar met de Max Raid Battles uit Sword en Shield. Als de pokémon van een trainer verslagen wordt, kan hij alsnog bijdragen aan het gevecht door te juichen voor de andere trainers, wat hen een bonus oplevert. Na het verslaan van de pokémon kan hij gevangen worden.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen op 18 november uit voor de Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Krijg toch wel steeds meer zin in deze pokemon.

0

Aanbevolen voor jou