Nieuw-Zeeland keurt Microsoft-overname Activision goed

Nieuw-Zeeland keurt Microsoft-overname Activision goed

Weer eentje binnen

Nieuw-Zeeland heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft goedgekeurd.

De Commerce Commission van het land publiceerde zijn oordeel op de eigen website. "Hoewel Activision-games, met name Call of Duty, populair zijn bij gamers in Nieuw-Zeeland, blijkt uit ons onderzoek niet dat het 'must haves' zijn om met Microsoft te kunnen concurreren in Nieuw-Zeeland", schrijft commissievoorzitter John Small.

De overname is in bijna alle grote markten inmiddels goedgekeurd, waaronder de Europese Unie. In Amerika won Microsoft vorige maand een rechtszaak tegen de Federal Trade Commission, die de overname wilde tegenhouden.

Alleen in Groot-Brittannië is de deal geblokkeerd, maar daar worden nu gesprekken gevoerd met de Competition en Markets Authority. Microsoft en de CMA hebben een deadline van 28 augustus om tot een eventuele nieuwe uitspraak te komen.

Microsofts Brad Smith is blij dat de deal in Nieuw-Zeeland is goedgekeurd. "We hebben in 41 landen de toestemming gekregen om door te gaan met de deal", zegt hij op Twitter.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het was al en tijdje stil met abk nieuws, nog 1 nieuwtje van abk met abk en dan is het eindelijk klaar.

1
test

Nu nog het nieuws dat het CMA het ook uiteindelijk heeft goedgekeurd. Iedereen blij (ik in ieder geval) en dan hoeven we het er niet meer over te hebben.

0

Aanbevolen voor jou