New York City klaagt Activision Blizzard aan vanwege Bobby Kotick

New York City klaagt Activision Blizzard aan vanwege Bobby Kotick

Activision Blizzard is aangeklaagd door New York City in verband met Microsofts plan om het bedrijf over te nemen. Activision-CEO Bobby Kotick zou na eerdere aanklachten snel naar een koper hebben gezocht om verantwoordelijkheid rondom de giftige werksituatie te ontlopen.

De aanklacht is op 28 april vastgelegd, zo schrijft Axios, en komt van de New York City Employees’ Retirement System, dat aandelen heeft in Activision Blizzard. Ze willen toegang krijgen tot de financiële gegevens van de uitgever, omdat dit aan zou tonen dat Koticks leiderschap de cijfers van het bedrijf negatief zou hebben beïnvloed.

Vorig jaar werd Activision Blizzard aangeklaagd door de staat Californië vanwege giftig werkgedrag. Kotick zou volgens de nieuwe aanklacht daarna snel een mogelijke koper hebben gezocht voor het bedrijf, om zo verantwoordelijkheid te ontlopen voor wat zich binnen het bedrijf heeft afgespeeld.

Daarbij zou Kotick tijdens de onderhandelingen teveel invloed hebben gehad. De discussies met Microsoft rondom een overname begonnen op 19 november 2021, maar de raad van bestuur kwam pas op 1 december samen om het aanbod te bespreken - in die tijd zou Kotick Microsoft al hebben verwittigd dat hij interesse had in een overname, zolang er tussen de 90 en 105 dollar per aandeel zou worden betaald.

In januari werd dan ook aangekondigd dat Activision Blizzard openstaat voor een overname voor 90 dollar per aandeel. "De snelheid waarmee Kotick dit heeft gedaan was te verwachten. De overname zou er namelijk voor kunnen zorgen dat Kotick en zijn collega's verantwoordelijkheid kunnen ontlopen voor hun nalatigheid en geeft ze de mogelijkheid aanzienlijke voordelen te realiseren, waaronder significante bonussen die Kotick zou kunnen krijgen." Microsoft zou tijdens de overname daarbij veel minder voor Activision Blizzard betalen dan dat het bedrijf werkelijk waard is. 

Het is niet duidelijk in hoeverre de rechtszaak op dit moment invloed kan hebben op de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft. Het is vooralsnog niet bevestigd dat de overname daadwerkelijk doorgaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou