Netflix toont Tomb Raider- en Devil May Cry-animatieseries en meer

Netflix toont Tomb Raider- en Devil May Cry-animatieseries en meer

Ook Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix en Castlevania: Nocturne werden getoond

Netflix heeft gisteren onder andere de eerste trailers van animatieseries gebaseerd op gamefranchises Tomb Raider en Devil May Cry getoond.

Dat deed het bedrijf tijdens een livestream. Het was in het geval van beide series al bekend dat ze in ontwikkeling waren. In 2021 werd bijvoorbeeld al onthuld dat de Tomb Raider-serie geproduceerd wordt door Legendary, terwijl het script wordt geschreven door Tasha Huo, ook bekend van The Witcher: Blood Orange.

De Tomb Raider-serie heet Tomb Raider: The Legend of Lara Croft en richt zich op "de iconische opkomst van Lara Croft". De trailer toont hoe Lara een pijl in haar boog legt en hoe ze in een grot springt, een schat vindt en de crew van de Endurance bekijkt op een foto - personages uit de reboot-gamereeks van Tomb Raider. De serie lijkt zich dan ook gedurende of na die drie games af te spelen. Tomb Raider: The Legend of Lara Croft moet ergens in 2024 op Netflix verschijnen.

De Devil May Cry-animatieserie werd zelfs al in 2018 aangekondigd. Toen was al bekend dat Adi Shankar, de persoon achter de Castlevania-animatiereeks, de serie zou produceren. De korte teaser toont hoe Dante het opneemt tegen demonen terwijl er rockmuziek te horen is. Studio Mir - bekend van The Legend of Korra en The Witcher: Nightmare of the Wolf neemt de animatie op zich, terwijl Hideaki Itsuno, die mee heeft geholpen aan de games, ook een oogje in het zeil houdt. De serie moet "binnenkort" op Netflix verschijnen.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Daar bleef het echter niet bij qua series gebaseerd op games. Zo werd in 2021 al Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix aangekondigd, gebaseerd op de Far Cry 3-uitbreiding Blood Dragon. Ook deze serie wordt gemaakt door Adi Shankar. Tijdens de livestream gisteren werd een trailer getoond en werd aangekondigd dat de serie vanaf 19 oktober op Netflix staat. Opvallend genoeg zijn in de trailer diverse Ubisoft-personages te zien, waaronder Rayman, Jade en Pey'J uit Beyond Good and Evil en Altaïr als kikker.

Tot slot werden de eerste zeven minuten van Castlevania: Nocturne uitgezonden. De spin-off van de populaire Castlevania-animatieserie draait om Richter Belmont en Maria Renard en speelt het zich af tijdens de Franse Revolutie in 1792. De serie wordt gemaakt door Powerhouse, dat ook verantwoordelijk was voor de hoofdserie. Kevin Kolde is de showrunner en Clive Bradley de schrijver. De serie staat vanaf vandaag op Netflix.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou