NetEase zou Blizzard aanklagen vanwege gestaakte samenwerking in China

NetEase zou Blizzard aanklagen vanwege gestaakte samenwerking in China

NetEase zou bijna 39,5 miljoen euro eisen

NetEase zou Blizzard aanklagen vanwege de beëindiging van de samenwerking tussen de bedrijven in China en de kosten die daarbij komen kijken.

Vorig jaar bleek dat de samenwerking tussen de twee bedrijven werd stopgezet. Het Chinese NetEase was voorheen verantwoordelijk voor alle zaken omtrent Blizzard in China en gaf daar games als World of Warcraft, Diablo en Overwatch uit.

De Chinese publicatie Sina Technology (via WoWhead) meldt nu dat NetEase een rechtszaak tegen Blizzard heeft aangespannen. NetEase zou 300 miljoen yuan (omgerekend bijna 39,5 miljoen euro) eisen. Dit omdat het bedrijf veel gamers geld terug zou hebben moeten geven omdat Blizzard-games en -services niet meer werken in het land. Daarnaast zou NetEase ook compensatie willen voor onverkochte merchandise voor nog niet uitgekomen games.

Officieel is niet bekend waarom de samenwerking is stopgezet, al gaan er geruchten over miscommunicatie tussen de Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick en het Chinese bedrijf. Kotick zou het idee hebben gehad dat William Ding, chief executive bij NetEase, dreigde om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te laten houden door de Chinese overheid. De verstandshouding tussen de bedrijven zou daarvoor al geruime tijd wisselvallig zijn geweest. NetEase-woordvoerder Alexandru Voica meldt echter dat er geen sprake was van een dreigement - het zou om een misverstand zijn gegaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou