NetEase richt met Dragon Quest-producent een nieuwe studio op

NetEase richt met Dragon Quest-producent een nieuwe studio op

PinCool is gesitueerd in Tokio, Japan

Voormalige Dragon Quest-producent Ryutaro Ichimura heeft de handen ineengeslagen met NetEase Games voor het oprichten van een nieuwe ontwikkelstudio genaamd PinCool.

Ichimura, die afgelopen maart na 23 jaar in dienst te zijn geweest bij Square Enix, gaat de studio aansturen, zo valt te lezen in het persbericht. Hij was de hoofdproducent van Dragon Quest 8 en 9. Volgens de ontwikkelaar slaat de naam 'PinCool' op de Japanse uitdrukking 'pin to kuru' - het moment dat een idee 'klikt'. 

Wat voor games de studio precies gaat ontwikkelen is niet duidelijk, maar Ichimura heeft logischerwijs vooral veel ervaring met het maken van Japanse rpg's. PinCool moet dan ook een omgeving bieden voor hem waarin hij "kan gedijen, nieuwe ideeën kan verkennen en door kan gaan met het leveren van onvergetelijke game-ervaringen".

Het Chinese NetEase is de afgelopen jaren een grote speler binnen de wereldwijde game-industrie aan het worden. Het bedrijf heeft studio's als Quantic Dream en Grasshopper Manufacture gekocht. Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi heeft met NetEase de ontwikkelaar Nagoshi Studio opgericht en de hoofdontwerper van Remedy-game Control is met het bedrijf Anchor Point Studios gestart. Afgelopen mei werd het Canadese Bad Brain Games Studios opgericht, bestaande uit voormalige Ubisoft-talenten. Het is maar een kleine greep uit het talent waarmee NetEase tegenwoordig samenwerkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou