Neil Druckmann praat over PlayStation 5 en haat op The Last of Us: Part 2

Neil Druckmann praat over PlayStation 5 en haat op The Last of Us: Part 2

Neil Druckmann, creative director van The Last of Us: Part 2, heeft gesproken over de haat die het vervolg heeft gekregen van mensen. Ook stipte hij games ontwikkelen op de PlayStation 5 aan. Dit deed hij in de laatste aflevering van de podcast, Talking Games with Reggie & Harold.

In de podcast zegt Druckmann dat met de nieuwe SSD van de PlayStation 5 laadtijden sterk verminderd worden. Hij gaf aan dat Naughty Dog met The Last of Us: Part 2 moeite had met de limieten van de PlayStation 4. “Aan het einde van een console-generatie voel je altijd de beperkingen. Je hebt constant het gevoel dat je tegen een stel muren duwt en de kleine scheurtjes moet vinden waarmee je iets verder kunt gaan, of het nu gaat om geheugen of CPU of de snelheid van de harde schijf. Als een nieuwe generatie start, is het een tweesnijdend zwaard", zei Druckmann.

"Enerzijds moet je nieuwe technologie bouwen voor de nieuwe hardware en dat kan veel werk zijn", vervolgde hij. "Maar aan de andere kant voel je ineens deze vrijheid van: 'Oh mijn god, we kunnen weer ademen! We hebben geen last meer van de eerdere beperkingen!' En een van de dingen waar we enthousiast over zijn, is de solid-state harde schijf en dus bijna geen laadtijden”, aldus Druckmann.

 

Tijdens de podcast kreeg Druckmann ook de vraag hoe hij omgaat met de haat die zijn laatste game, The Last of Us: Part 2, heeft gekregen na diens release. Hij gaf aan dat hij kritische meningen begrijpt, maar de harde haatreacties moeilijker vindt om te negeren. “Vooral als het echt gericht is op één teamlid of acteur van de game,” stelde hij. “We hebben een acteur die echt vreselijke, gemene dingen te horen krijgt vanwege een fictief personage dat ze in de game speelt", voegde hij eraan toe.

"Ik vind het gewoon moeilijk om me daar overheen te zetten. Wat ik probeer te doen, is het gewoon zoveel mogelijk te negeren. Wanneer dingen dreigen te escaleren, zijn er bepaalde beveiligingsstappen die we nemen en meld ik dit bij de juiste autoriteiten. Vervolgens probeer je je gewoon te concentreren op de positieve punten en jezelf af te leiden met andere dingen. Maar het is toch min of meer de realiteit op het moment”.

In de podcast zei Neil Druckmann ook dat hij en zijn team niet bezig zijn met een ander project. Hij zegt dat ze even een korte adempauze nemen na de release van The Last of Us: Part 2.

The Last of Us: Part 2 is nu uit op de PlayStation 4. Lees hier onze review over dit langverwachte vervolg.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Enige minpunt wat ik heb bij Last of Us 2, is dat het spel veels te lang doorgaat. Dat je het hele verhaal uit de doeken vanuit het perspectief van een ander personage, prima, maar dat had naar mijn idee veel korter kunnen zijn. Daarnaast vond ik het hele laatste stuk ook totaal overbodig en dat al uren eerder in de verhaallijn verwerkt kunnen worden.

0
test

@Teknootje ben ik het totaal niet mee eens. Heb gister avond na 31 uur de game uitgespeeld. En heb daarna wat internviews tussenreviewers en developers gezien. De game verteld een verhaal dat niet gemaakt is voor jou als de gamer maar voor de game zelf en het verhaal. Er was 1 plek waar ik moeite had om erdoor te komen maar dat had te maken met de layout van de map en niet zozeer de pacing van de game. Ik heb gister nog 2 uur zitten malen in mijn hoofd hoe personages geworden zijn zoals ze geworden zijn. de beslissingen die ze gemaakt hebben en de impact van bepaalde dingen op een personage. Vooral het tweede gedeelte van de game sprak mij nog meer aan dan het eerste. Misschien is dit een leuke video om te kijken als je tijd hebt. https://www.youtube.com/watch?v=Bat38vErWr4 In die video zie echt waarom het tweede deel zo goed is. Tenminste dat vind ik :)

0
test

@controvi het kwam bij mij meer over van herhaling van zetten. heel dat stuk met Abby, snap ik verhaalgewijs wel, waarom dat erin zit. Maar heel dat laatste stuk, had wat mij betreft gewoon in dat stuk van het theater afgewikkeld kunnen worden. maar zal je YT link eens gaan bekijken, wie weet kom ik dan tot een andere visie :P

0

Mensen lijken steeds dommer te worden. In de Middeleeuwen werden acteurs na een toneelspel ook wel eens in elkaar geramd omdat de mensen de realiteit en fantasie niet uit elkaar konden halen.

0
test

@Cocabeer Domheid is van alle tijden. Het gebeurt nog steeds dat acteurs die de slechterik spelen in het echte leven met doodsbedreigingen en fysiek geweld te maken krijgen. Tot flutsoaps als Goede Tijden Slechte Tijden aan toe. Er zijn nou eenmaal veel meer lui met een laag IQ dan hoog helaas. Dan wordt fictie en entertainment verward met de realiteit, zowel in films, toneel, muziek en andere mediavormen. Sad but true.

0

Aanbevolen voor jou