Nederlandse pers over Sunset Overdrive | Gamer.nl

Nederlandse pers over Sunset Overdrive | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

96/100 - Power Unlimited - “Sunset Overdrive is de leukste game dit ik dit jaar heb gespeeld.” Link
8+/10 - InsideGamer - "Voor breed grijnzend genieten op de Xbox One legt Sunset Overdrive hier heel netjes zelf de lat." Link
9,2/10 - IGN NL - “Insomniac Games heeft op de Xbox One hun bijna perfecte titel gemaakt.” Link
4/5 - Tweakers - "Het is lang geleden dat we zo relaxed en zorgeloos aan het knallen, grinden, bouncen en rondvliegen                 zijn geslagen als in Sunset Overdrive." Link
7,5/10 - XGN - "Houd jij van gekke wapens, vind je het leuk om te free roamen en sloop je graag mutanten, dan is Sunset                    Overdrive een game om voor je Xbox One in huis te halen." Link

Grinden, springen en wallrunnen

Veel sites prijzen het rondbewegen in de game. InsideGamer zegt: “Soms pa eerden we onze bestemming onbewust omdat we zo lekker in de flow zaten dat we vergaten dat we eigenlijk op mi ie waren.” XGN vindt dat de soepele gameplay van Sunset Overdrive "wel wat weg heeft van inFamous". Tweakers gaat een stapje verder, volgens die site is het rondbewegen “in weinig games zo leuk om te doen als in Sunset Overdrive”. Gamer.nl heeft wel een aanmerking op het freerunnen: "Het grinden, slingeren en bouncen voelt extreem goed maar is in de praktijk toch een relatief trage manier van transport."

Sunset Overdrive

Humor

Ook de humor valt in de smaak bij de Nederlandse pers. Tweakers kan het doorbreken van de vierde muur zeer waarderen: "In een game als deze werkt dat heel goed.” IGN Nederland vindt de humor ook geweldig: “Sunset Overdrive neemt zichzelf totaal niet serieus en dat is één van de grootste krachten van de game." Power Unlimited plaatst wel wat kanttekeningen bij de humor: “Ik heb een paar keer de ballen uit m’n broek gelachen om de grapjes over NeoGAF en GameFAQs, maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen dat soort grapjes trekt.”

Absurde wapens

De wapens worden unaniem gewaardeerd: “Verwacht over the top wapens als een gun die teddyberen uitgerust met dynamieten afschiet, een Japanse draak die elk gevecht omtovert tot een vuurwerkspektakel en een OverCharge-pluche die gif spuit over de vijanden”, aldus IGN NL. Ook Tweakers is te spreken over de wapens: “Wat te denken van een geweer dat exploderende teddyberen afschiet? Of The Dude, die bowlingballen lanceert?”

Sunset Overdrive

Generieke mi ies

XGN vindt dat Sunset Overdrive de kans laat liggen om te innoveren op het gebied van mi ies: “Het is jammer dat die originaliteit niet terugkomt in de mi ies die vaak vrij cliché zijn en het karige verhaal vormen.” InsideGamer schrijft over kla ieke spelconcepten die Sunset Overdrive belachelijk maakt: “Sunset Overdrive lacht erom, maar vervolgens hanteert het precies dit ontwikkelaarsfoefje.” Power Unlimited stoort zich niet zo aan de generieke mi ies: “De repetitieve quests heb ik door de vingers gezien, want zelfs nadat ik letterlijk alle sidequests had opgelost kon ik de game niet wegleggen.” IGN Nederland vindt de mi ies juist erg origineel: “Insomniac heeft het echter voor elkaar gekregen om elke campaign-mi ie een eigen smoel te geven.”

Weinig herspeelwaarde

Wel zetten een aantal sites vraagtekens bij de herspeelwaarde van Sunset Overdrive. Tweakers ziet weinig reden om het spel opnieuw door te spelen: “Er is geen spelmodus waarvan we ons kunnen voorstellen dat we hem weken en weken zouden willen spelen." InsideGamer is het daar mee eens: “Tegen de tijd dat je de laatste mi ie afrondt is de kans groot dat je het laagdrempelige plezier ook wel weer gezien hebt.”

Sunset Overdrive

Conclusie

De pluspunten van Sunset Overdrive steken er met kop en schouders bovenuit: de vloeiende gameplay, gekke wapens en humor slaan erg aan bij de Nederlandse pers. Alleen de weinig originele mi ies en het gebrek aan herspeelbaarheid doen af aan het spel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou