Nederlandse overheid wil lootboxes in games geheel verbieden

Nederlandse overheid wil lootboxes in games geheel verbieden

Minister Micky Adriaansens draagt dit verbod aan

De Nederlandse overheid is van plan om lootboxes in games in hun totaliteit te verbieden.

Daar kwam Leon Y. Xiao, een onderzoeker gespecialiseerd in legale kwesties rondom games, achter. Vervolgens werd dit breed uitgemeten door Games Industry.

Micky Adriaansens, de minister van economische zaken en klimaat van Nederland, draagt in haar agenda voor de Tweede Kamer een totaal verbod op lootboxes aan. Ze wil daarnaast de reguleringen voor in-game aankopen reguleren.

Eerder dienden zes politieke partijen in Nederland al een motie in om lootboxes te verbannen. In een hoger beroep oordeelde de Raad van State echter dat Fifa geen kansspel is, en dat lootboxes in de game mochten blijven. Diverse andere games - zoals Diablo Immortal - mogen echter niet in Nederland uitkomen vanwege de motie. Mogelijk is het plan van de overheid om nog duidelijkere wetten tegen lootboxes in games te creëren.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoe eerder hoe beter, en dan in de rest van de wereld aub.

3
test

Hypocriet beleid. Alleen maar omdat de overheid er niks aan verdiend. Verbied anders ook het online gokken gelijk.

0
test

Niet dat het er veel mee te maken heeft maar echt he, dat online gokken en die reclame overal is echt te zot voor woorden.

2
test

Vreselijk inderdaad.

0

dat is inmiddels verboden toch? Maar inderdaad grote schande, zijn 150000 meer mensen door verslaafd geraakt begreep ik.

0
test

Mee eens. Er is nu alleen een of ander halfgaar gokbeleid dat ervoor moet zorgen dat mensen niet teveel gokken. Hoeveel van de gokbedrijven zich daar echt aan houden en het ook melden bij de overheid is nog maar de vraag.

0

Aanbevolen voor jou